TÉSZTÁHOZ:
1/2 kg finom liszt
1 vaniliás cukor
1 sütőpor
25 dkg margarin
1 tojás
3 evőkanál cukor
2 ek tejföl
TÖLTELÉKHEZ :
2kg alma,
cukor,
darált dió,
mazsola
A töltelékhez hámozzuk meg és reszeljük le a 2 kg almát. Kicsit nyomkodjuk ki a levét.Tegyünk bele kb. 2 kávéskanál fahéjat, izlés szerint cukrot, darált diót, mazsolát. Kicsit megfözzük, utána hagyjuk kihülni.
Daraboljuk fel es morzsoljuk el a margarint a liszttel, adjuk hozzá a tojást;a 3 evökanál cukrot, a tejfölt. Gyúrjuk össze az anyagokat. Ha nem áll össze, adjunk hozzá még tejfölt. 1/2 órát pihentessük hűtőben, majd onnan kivéve, válasszuk ketté a tésztát és nyújtsuk ki a tepsink méretére. A tepsibe tett tésztára a kihült tölteléket elteritjük és befedjük a második lappal.
A tetejét megkenjük tejjel és beszórjuk darabosra vágott dióval, megszurkáljuk villával.
200°-os sütöben sütjük.
Készithetö meggyes vagy túrós töltelékkel is!!
1. Kekszet összekeverem a cukrokkal, majd utána a vajjal kemény állagúra gyúrom, közben adom hozzá a rumot,meggylevet,macikávét és kockákat, vagy golyókat formázok belőle. Utána kó...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: NehézAz almát meghámozzuk, lereszeljük. Félretesszük, hogy a levét kiengedje. Kézzel vagy géppel a tészta hozzávalóiból rugalmas tésztát gyúrunk. Az almát kinyomkodjuk, hozzáadjuk a p...
Elkészítési idő: Nehézség: Közepes.Ugyanúgy összefőztem, mint a hagyományos tejbegrízt. Majd rétegelve üvegtálba öntöttem és mákot, màlnát szórtam közé.
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tojásfehérjét habbá verjük és belekeverjük a többi hozzávalót. Sütőpapírral bélelt tepsiben megsütjük a piskótához hasonlóan. A krémhez a tojás sárgát a pudinggal és a tejjel...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű