TÉSZTÁHOZ:
1/2 kg finom liszt
1 vaniliás cukor
1 sütőpor
25 dkg margarin
1 tojás
3 evőkanál cukor
2 ek tejföl
TÖLTELÉKHEZ :
2kg alma,
cukor,
darált dió,
mazsola
A töltelékhez hámozzuk meg és reszeljük le a 2 kg almát. Kicsit nyomkodjuk ki a levét.Tegyünk bele kb. 2 kávéskanál fahéjat, izlés szerint cukrot, darált diót, mazsolát. Kicsit megfözzük, utána hagyjuk kihülni.
Daraboljuk fel es morzsoljuk el a margarint a liszttel, adjuk hozzá a tojást;a 3 evökanál cukrot, a tejfölt. Gyúrjuk össze az anyagokat. Ha nem áll össze, adjunk hozzá még tejfölt. 1/2 órát pihentessük hűtőben, majd onnan kivéve, válasszuk ketté a tésztát és nyújtsuk ki a tepsink méretére. A tepsibe tett tésztára a kihült tölteléket elteritjük és befedjük a második lappal.
A tetejét megkenjük tejjel és beszórjuk darabosra vágott dióval, megszurkáljuk villával.
200°-os sütöben sütjük.
Készithetö meggyes vagy túrós töltelékkel is!!
Az alapanyagokat jól összekevered és kikent-kilisztezett jénaiba öntöd. Bedobod a mikróba és a legmagasabb fokozaton 6 percig sütöd.
Elkészítési idő: 10 perc Nehézség: KönnyűA csokoládét vízgőz fölött felolvasztjuk. Mikor megolvadt, hozzáadjuk a kakaóport, és teljesen elkeverjük benne, majd az egészet félretesszük. A vizet a cukorral feltesszük f...
Elkészítési idő: 2 óra Nehézség: KönnyűAz élesztőt a tejjel és a cukorral felfuttatjuk. A többi hozzávalót összekeverjük, hozzáadjuk a felfuttatott élesztőt, összegyúrjuk, majd duplájára kelesztjük. Ketté vesszük ha...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA tojást a cukorral, sóval kikeverjûk. A lisztet és a szódavizet folyamatosan, váltogatva, csomómentesen hozzákeverjük
Elkészítési idő: Kb. 1 óra Nehézség: Könnyű