TÉSZTÁHOZ:
1/2 kg finom liszt
1 vaniliás cukor
1 sütőpor
25 dkg margarin
1 tojás
3 evőkanál cukor
2 ek tejföl
TÖLTELÉKHEZ :
2kg alma,
cukor,
darált dió,
mazsola
A töltelékhez hámozzuk meg és reszeljük le a 2 kg almát. Kicsit nyomkodjuk ki a levét.Tegyünk bele kb. 2 kávéskanál fahéjat, izlés szerint cukrot, darált diót, mazsolát. Kicsit megfözzük, utána hagyjuk kihülni.
Daraboljuk fel es morzsoljuk el a margarint a liszttel, adjuk hozzá a tojást;a 3 evökanál cukrot, a tejfölt. Gyúrjuk össze az anyagokat. Ha nem áll össze, adjunk hozzá még tejfölt. 1/2 órát pihentessük hűtőben, majd onnan kivéve, válasszuk ketté a tésztát és nyújtsuk ki a tepsink méretére. A tepsibe tett tésztára a kihült tölteléket elteritjük és befedjük a második lappal.
A tetejét megkenjük tejjel és beszórjuk darabosra vágott dióval, megszurkáljuk villával.
200°-os sütöben sütjük.
Készithetö meggyes vagy túrós töltelékkel is!!
A tésztához a tojást habosra keverjük, Hozzáadjuk a többi alapanyagot és egynemű masszává dolgozzuk. 18 centis, sütőpapírral bélelt kapcsos tortaformába nyomkodjuk. Nagyon megkönny...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA zsírt a liszttel elmorzsoljuk, azután hozzáadjuk a többi anyagot is, és annyi tejföllel gyúrjuk össze, hogy lágy tésztát kapjunk. Vékonyra kisodorjuk, összehajtogatjuk....
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tojásokat a cukorral habosra keverjük, majd hozzáadjuk a sót, a citromlevét és héját, a tejfölt , a gyümölcs darabokat, majd a lisztet, amibe belekevertük a szódabikarbónát. Jól...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tészta hozzávalóit összegyúrjuk, majd egy tepsit kibélelünk sütőpapírral és a tésztát belenyújtjuk. A középső réteghez a pudingport, a tejjel és a cukorral jó sűrűre főzzük, majd...
Elkészítési idő: 60 perc Nehézség: Könnyű