Tészta :
- 20 dkg liszt
- 8 dkg porcukor
- 10 dkg vaj
- 1 tojássárgája
- 1 mk sütőpor
- csipet só
- 1 vaníliarúd kikapart magjai vagy 1 cs vaníliás cukor
Diós hab :
- 5 tojás + 1 fehérje
- 20 dkg cukor
- 10 dkg étcsokoládé
- 18 dkg dió
- 1 ek étolaj
Továbbá :
- 3 - 4 ek baracklekvár
Teteje :
- 10 dkg étcsokoládé,
1 ek étolaj
A tésztához a hozzávalókat gyors mozdulatokkal összegyúrjuk, majd folpackba csomagoljuk és 30 percre hűtőbe tesszük. Ezután egy sütőpapírral bélelt kb 20 x 30 cm - es tepsibe simítjuk, villával megszurkáljuk és 180 °C - ra előmelegített sütőben 10- 12 perc alatt elősütjük.
A diós habhoz, a diót és a csokoládét ledaráljuk. A tojásokat habosra keverjük a cukorral, majd hozzá csurgatjuk az olajat és lazán összeforgatjuk a diós csokoládéval.
A tésztát megkenjük lekvárral, rásimítjuk a diós masszát és visszatesszük a sütőbe kb 25 - 30 percre.
A csokoládét és az olajat vízgőz felett összeolvasztjuk és kihűlt sütemény tetejére simítjuk.
Elkészítés: (mielőtt bármihez is hozzákezdek a tepsit amibe akarom csinálni a hűtőbe teszem egyenes felületre vagy akár mélyhűtőbe) 1. lap: (minden lap elkezdése előtt 2 dl hide...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tojást, kakaót, mézet, margarint és a porcukrot gőz fölött felfőzzük. Ha langyos, belekeverjük a liszttel elkevert szódabikarbónát. Két lapot sütünk, 180 C-on, vigyázat, nagyon h...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA sziruphoz a cukrot a mézzel, a citromlével és a vízzel felteszem főni. Nem sűrítem be túlságosan, mert a tészta sok szirupot megiszik. A diót, a porcukrot összekeverem a morzsáv...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tojásokat konyhai robotgéppel a cukrokkal keményre kikeverjük. A lisztet a sütőporral elkeverjük, a masszához szitáljuk, és egy fakanállal lazán tésztává keverjük. A tésztát a te...
Elkészítési idő: 40 perc Nehézség: Közepes