Családireceptkönyv.hu

Hófehérke szelet


Írta:

Elk. idő: 1,5 óra
Adag: 8 adag
Nehézség: Nehéz
print

Hozzávalók:


Hozzávalók:
2 tojás
10 evőkanál cukor
8 evőkanál olaj
10 evőkanál tej
1 teáskanál sütőpor
55 dkg liszt
csipet só

A krémhez:
1 liter tej
20 dkg cukor
8 evőkanál liszt
2 tojás
20 dkg vaj
1 citrom reszelt héja
citromaroma
vaníliaaroma

Elkészítés:


A tojást a cukorral, a tejjel és az olajjal kikavarjuk. A lisztet és a sütőport is beletesszük, meggyúrjuk a tésztát. Ha ragacsos, adunk hozzá még egy kevés lisztet. Amikor összeállt, fóliába csomagoljuk és egy órán át hűtőben pihentetjük, majd négy részre osztjuk. Egy 25 x 35 cm-es tepsi hátulját megkenjük vajjal, ezen kinyújtjuk a lapot és 180 fokos sütőben 12 perc alatt megsütjük. Minden lappal így járunk el. Megcsináljuk a krémet. A tej felét a cukorral feltesszük főni. A tojást és a lisztet a tej másik felével kikavarjuk, majd hozzáöntjük és folyamatos kavargatás mellett besűrűsödésig főzzük. Miután levettük a tűzhelyről, a citrom és a vanília aromával ízesítjük, hozzáadjuk a reszelt citromhéjat. Kihűtjük, a habosra kavart vajhoz kanalazzuk és alaposan összedolgozzuk. Hűtőbe tesszük egy órára. Amikor a lapok is kihűltek, megkenjük a krémmel. A tetejét is bevonjuk vele. A maradék krémet habzsákba tesszük és ezzel díszítjük. Egy éjszakára hűtőbe tesszük, majd szeleteljük.

Hófehérke szelet

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Hajni
Tiramisu kosárkák
Tiramisu kosárkák

A lisztet a margarinnal, porcukorral, reszelt citromhéjjal összegyúrjuk. Hűtőben 1 órát pihentetjük. A tésztát 3-4 mm vastagra kinyújtjuk, szaggatóval kiszúrjuk és kibéleljük vele...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Omlós szilvalekváros rudacskák recept
Omlós szilvalekváros rudacskák recept

A lisztet elkeverjük a sóval, és elmorzsoljuk a felkockázott, hideg margarinnal. A tejfölt hozzáadva jól összegyúrjuk, és fóliába csomagolva néhány órára (vagy egy éjszakára) hűtőb...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
Avatar
Írta: Adrien
Csurrosz
Csurrosz

Tejet, vajat, cukrot és a sót összemelegítjük majd hozzákeverjük a lisztet. Kapunk egy ragacsos masszát. Masszát beletesszük egy keverőtálba és egyesével hozzáadjuk a tojásokat és...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Áfonyás-túrós-tejszínes szelet
Áfonyás-túrós-tejszínes szelet

Csatos tortaforma aljába körbe rakom a kekszet, a túrót a tejszínnel összekeverem, a korábban xilittel megszórt kiolvadt áfonya levét bele csurgatom, ezután folyamatos keverés közb...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk