Hozzávalók:
2 tojás
10 evőkanál cukor
8 evőkanál olaj
10 evőkanál tej
1 teáskanál sütőpor
55 dkg liszt
csipet só
A krémhez:
1 liter tej
20 dkg cukor
8 evőkanál liszt
2 tojás
20 dkg vaj
1 citrom reszelt héja
citromaroma
vaníliaaroma
A tojást a cukorral, a tejjel és az olajjal kikavarjuk. A lisztet és a sütőport is beletesszük, meggyúrjuk a tésztát. Ha ragacsos, adunk hozzá még egy kevés lisztet. Amikor összeállt, fóliába csomagoljuk és egy órán át hűtőben pihentetjük, majd négy részre osztjuk. Egy 25 x 35 cm-es tepsi hátulját megkenjük vajjal, ezen kinyújtjuk a lapot és 180 fokos sütőben 12 perc alatt megsütjük. Minden lappal így járunk el. Megcsináljuk a krémet. A tej felét a cukorral feltesszük főni. A tojást és a lisztet a tej másik felével kikavarjuk, majd hozzáöntjük és folyamatos kavargatás mellett besűrűsödésig főzzük. Miután levettük a tűzhelyről, a citrom és a vanília aromával ízesítjük, hozzáadjuk a reszelt citromhéjat. Kihűtjük, a habosra kavart vajhoz kanalazzuk és alaposan összedolgozzuk. Hűtőbe tesszük egy órára. Amikor a lapok is kihűltek, megkenjük a krémmel. A tetejét is bevonjuk vele. A maradék krémet habzsákba tesszük és ezzel díszítjük. Egy éjszakára hűtőbe tesszük, majd szeleteljük.
A lisztet a margarinnal, porcukorral, reszelt citromhéjjal összegyúrjuk. Hűtőben 1 órát pihentetjük. A tésztát 3-4 mm vastagra kinyújtjuk, szaggatóval kiszúrjuk és kibéleljük vele...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA lisztet elkeverjük a sóval, és elmorzsoljuk a felkockázott, hideg margarinnal. A tejfölt hozzáadva jól összegyúrjuk, és fóliába csomagolva néhány órára (vagy egy éjszakára) hűtőb...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézTejet, vajat, cukrot és a sót összemelegítjük majd hozzákeverjük a lisztet. Kapunk egy ragacsos masszát. Masszát beletesszük egy keverőtálba és egyesével hozzáadjuk a tojásokat és...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűCsatos tortaforma aljába körbe rakom a kekszet, a túrót a tejszínnel összekeverem, a korábban xilittel megszórt kiolvadt áfonya levét bele csurgatom, ezután folyamatos keverés közb...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű