Hozzávalók a vaníliás tésztához:
300 g finomliszt
80 g porcukor
180 g hideg vaj
egy csomag vaníliás cukor
1 tojás sárgája
1-2 ek. tejszín
1 tk. sütőpor
Késes betétű robotgépbe mértem a lisztet, a porcukrot, a vaníliás cukrot és a sütőport. Összeforgattam, majd hozzáadtam a kisebb kockára vágott hideg vajat. Morzsásra kevertem, majd a tojás sárgájával és a tejszínnel összeállítottam a tésztát.
Kakaós tészta:
300 g finomliszt
100 g porcukor
180 g hideg vaj
2 ek. holland kakaópor
1 tojás sárgája
1-2 ek. tejszín
1 tk. sütőpor
Ugyanúgy összeállítottam mint az előző tésztát. Külön-külön fóliába csomagoltam és másnapig a hűtőbe tettem.
Másnap elővettem a tésztákat, kb. 2 mm vastagra nyújtottam őket és kiszaggattam belőlük a kekszeket. 180 fokos sütőben kb. 10-12 perc alatt sülnek rózsaszínűre.
Ennél a tésztánál is külön verjük fel a fehérjét kemény habbá. Azért kell a cukor egy részét a fehérjéhez adni ebben az esetben is, mert segít keményebb habbá verni a fehérjét, val...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA lisztet a sütőporral összekeverjük, hozzáadjuk a kefírt, olajat, porcukrot és a tojást. Jól összedolgozzuk, és sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük. A tetejére ízlés szerint rászór...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA hozzávalókat összekeverjük egy nagy tálban, sütőpapírral kibélelt tepsibe tesszük, elegyengetjük. A tetejére valókat kikeverjük, ráöntjük az a "tésztára", elsimítjuk. Előmelegít...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KönnyűAz élesztőt a cukorral a langyos tejben felfuttatjuk, majd a többi hozzávalóval – kézzel – lágy, ruganyos tésztát gyúrunk. Letakarva kb. 30 percet pihentetjük. Amíg a tészta kel, a...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű