menu

Családireceptkönyv.hu

Karácsonyi keksz (Limara)


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


Hozzávalók a vaníliás tésztához:

300 g finomliszt
80 g porcukor
180 g hideg vaj
egy csomag vaníliás cukor
1 tojás sárgája
1-2 ek. tejszín
1 tk. sütőpor

Késes betétű robotgépbe mértem a lisztet, a porcukrot, a vaníliás cukrot és a sütőport. Összeforgattam, majd hozzáadtam a kisebb kockára vágott hideg vajat. Morzsásra kevertem, majd a tojás sárgájával és a tejszínnel összeállítottam a tésztát.

Kakaós tészta:

300 g finomliszt
100 g porcukor
180 g hideg vaj
2 ek. holland kakaópor
1 tojás sárgája
1-2 ek. tejszín
1 tk. sütőpor

Ugyanúgy összeállítottam mint az előző tésztát. Külön-külön fóliába csomagoltam és másnapig a hűtőbe tettem.

Elkészítés:


Másnap elővettem a tésztákat, kb. 2 mm vastagra nyújtottam őket és kiszaggattam belőlük a kekszeket. 180 fokos sütőben kb. 10-12 perc alatt sülnek rózsaszínűre.

Karácsonyi keksz (Limara)

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: RECEPTEK
KAKAÓKRÉMES KÓKUSZOS RAKOTT KEKSZ - SÜTÉS NÉLKÜL *
KAKAÓKRÉMES KÓKUSZOS RAKOTT KEKSZ - SÜTÉS NÉLKÜL *

1. A kakaóport, vaníliás cukrot, kristálycukrot, búzadarát simára keverjük a tejjel, majd alacsony lángon összefőzzük folyamatosan kevergetve (kb. 10 percig főzzük). Amikor már kis...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
Avatar Diós barackos muffin
Diós barackos muffin

A cukrot és az őrölt fahéjt hozzáadjuk a tojásokhoz és habosra keverjük, ezt követően hozzáadjuk a lisztet, a vajat, a diót és a sütőport is. A barackot közben felkockázzuk és miko...

Elkészítési idő: 30 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Monamari
VELENCE SZELET
VELENCE SZELET

Tészta: 2 evőkanál méz, 2 evőkanál kakaópor, 10 dkg porcukor, 5 dkg margarin, 1 kávéskanál szódabikarbóna, 1 tojás, ezt gőz fölött habosra keverjük, majd hozzáadunk 35 dkg lisztet...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Fánk - Párnafánk
Fánk - Párnafánk

1. Mérjük ki a hozzávalókat. 100 ml tejet melegítsünk meg, keverjünk el benne 10 g kristálycukrot, majd adjuk hozzá az élesztőt. 2. Pár perc alatt futtassuk fel. 3. A liszt...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk