Családireceptkönyv.hu

Pehelykönnyű túrós pite


Írta:

Elk. idő: 1 óra
Adag: 4-5
Nehézség: Közepes
print

Hozzávalók:


kb. 20x30 cm-es tepsihez

- 4 tojássárgája
- 15 dkg vaj (vagy margarin)
- kb. fél dl langyos tej
- 5 dkg friss élesztő (a könyvben 5 dkg élesztő szerepel, de ha valaki úgy gondolja, 3 dkg élesztővel is elég elkészíteni, nehogy élesztő íze legyen a végén - én most 5 dkg-mal készítettem, nagyon jó volt így is, de legközelebb lehet, hogy 3 dkg élesztővel próbálom meg)
- 30 dkg liszt
- 1 csipet kristálycukor

A töltelékhez:

- 75 dkg tehéntúró
- 20-25 dkg porcukor (ízlés szerint)
- 1 cs. vaníliás cukor
- mazsola ízlés szerint (aki nem szereti, elhagyható)
- 1 citrom reszelt héja (bio citrom)
- 4 tojásfehérje
- 1 evőkanál liszt

Elkészítés:


1. A tojássárgákat a margarinnal habosra keverem. Hozzáadom a langyos tejben felfuttatott élesztőt és a lisztet, majd alaposan kidolgozom rétestészta keménységűre.
Két részre osztom, az egyiket kinyújtom a tepsi méretére és belehelyezem a tepsibe.

2. A töltelékhez áttöröm a túrót, simára keverem a porcukorral és vaníliás cukorral. Ízesítem a mazsolával, a reszelt citrom héjával, hozzáadom a tojások keményre felvert habját és az 1 evőkanál lisztet.

3. A tölteléket a tésztával kibélelt tepsibe egyengetem, majd kinyújtom a másik tésztát is, melyet ráhelyezek a töltelékre. Egy órát pihentetem a süteményt!

4. A sütőt 220 fokra felmelegítem, majd amikor a süteményt elkezdem sütni, leveszem 170 fokra és légkeveréses sütőben kb. 20 percig sütöm. (a sütési idő sütő függő)

5. Amikor megsült, a még meleg süteményt meghintem porcukorral, és kockákra vágva tálalom.

Pehelykönnyű túrós pite

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Hamis tiramisu
Hamis tiramisu

Egy pohár tejbe keverünk annyi capuccinóport, mintha meginni szeretnénk. Cukor ne legyen benne, ezután tányérba öntsük ki, ne pohárban legyen! A tejfölt a kristálycukorral, vaní...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Pudingos -Almás omlós pite
Pudingos -Almás omlós pite

A tészta hozzávalóit dagasztó gépbe rakom, az élesztőt csak bele morzsolom tejet annyit adjunk hozzá hogy könnyen nyújthat tésztát kapjunk, Közepesen lágy tésztát dagasztunk. Kelni...

Elkészítési idő: 1,5 óra
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Zserbó
Zserbó

Elkészítése: A töltelékhez a darált diót és a porcukrot összekeverjük. Adható hozzá mazsola is. Az élesztőt a hideg tejben elkeverjük. A lisztben elmorzsoljuk a vajat, hozzáa...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Írta: Ani
Bögrés csörögefánk dédmamától
Bögrés csörögefánk dédmamától

1. A lisztet, a cukrot és a sót összekeverjük. 2. Hozzáadjuk az olvasztott zsírt és a tejet, majd a tojásokat. 3. Nagyjából összekeverjük, majd összegyúrjuk (nagyon gyorsan megy)...

Elkészítési idő: 1 óra
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk