kb. 20x30 cm-es tepsihez
- 4 tojássárgája
- 15 dkg vaj (vagy margarin)
- kb. fél dl langyos tej
- 5 dkg friss élesztő (a könyvben 5 dkg élesztő szerepel, de ha valaki úgy gondolja, 3 dkg élesztővel is elég elkészíteni, nehogy élesztő íze legyen a végén - én most 5 dkg-mal készítettem, nagyon jó volt így is, de legközelebb lehet, hogy 3 dkg élesztővel próbálom meg)
- 30 dkg liszt
- 1 csipet kristálycukor
A töltelékhez:
- 75 dkg tehéntúró
- 20-25 dkg porcukor (ízlés szerint)
- 1 cs. vaníliás cukor
- mazsola ízlés szerint (aki nem szereti, elhagyható)
- 1 citrom reszelt héja (bio citrom)
- 4 tojásfehérje
- 1 evőkanál liszt
1. A tojássárgákat a margarinnal habosra keverem. Hozzáadom a langyos tejben felfuttatott élesztőt és a lisztet, majd alaposan kidolgozom rétestészta keménységűre.
Két részre osztom, az egyiket kinyújtom a tepsi méretére és belehelyezem a tepsibe.
2. A töltelékhez áttöröm a túrót, simára keverem a porcukorral és vaníliás cukorral. Ízesítem a mazsolával, a reszelt citrom héjával, hozzáadom a tojások keményre felvert habját és az 1 evőkanál lisztet.
3. A tölteléket a tésztával kibélelt tepsibe egyengetem, majd kinyújtom a másik tésztát is, melyet ráhelyezek a töltelékre. Egy órát pihentetem a süteményt!
4. A sütőt 220 fokra felmelegítem, majd amikor a süteményt elkezdem sütni, leveszem 170 fokra és légkeveréses sütőben kb. 20 percig sütöm. (a sütési idő sütő függő)
5. Amikor megsült, a még meleg süteményt meghintem porcukorral, és kockákra vágva tálalom.
Első lépésként feloldjuk az instant kávét forró vízben, majd átöntjük egy tálba, hogy könnyebben kihűljön és adunk hozzá a receptben szereplő cukormennyiségből kb. 2 evőkanálnyit....
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA körtét meghámozzuk, és felszeleteljük. A csokoládét vízfürdőben felolvasztjuk, majd hozzáadjuk a vajat is. Hagyjuk kihűlni. A lisztet a sütőporral elvegyítjük, majd a cukorral el...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű8 tojásból piskótát sütünk.
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KönnyűA barna tészta alapanyagait gondosan összegyúrjuk és vékonyra kinyújtjuk. Ha nehezen gyúrható egy kevés langyos tejjel lazíthatunk rajta. Ha gyerekeknek készítjük, a kávét tejj...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: Könnyű