» 6 dkg porcukor
» 25 dkg vaj
» csipet só
» 6 gr vaníliás cukor
» 2 citrom héja
» 5 tojás
» 20 dkg cukor
» 25 dkg liszt
» 9 dkg csokoládé lapocska (nem olvad el)
» 9 dkg pirított, durvára darált dió
» 20 dkg belga étcsokoládé
Elkészítés
A puha vajat a porcukorral és a vaníliás cukorral, a sóval és a citromhéjjal 15 percen keresztül habosra keverjük, majd hozzáadunk 3 tojássárgát, amivel további 10 percig keverjük. Végül a maradék 2 tojássárgával még 5 percig keverjük. A tojásfehérjéket kemény habbá verjük, a cukrot nem egyben, hanem folyamatosan adagoljuk hozzá. A fehérjét fokozatosan adjuk a vajas masszához. Ha ezeket jól összekevertük, apránként beleszitáljuk a lisztet. Legvégül elkeverjük benne a diót és a csokoládét. A kész masszát habzsákba töltjük és mini-kuglófformákba nyomjuk. 23-25 perc alatt 160-170 fokos sütőben készül el. A kis kuglófokat még melegen kiszedjük a formából, teljesen kihűtjük. A belga csokoládét vízgőz fölött felolvasztjuk, majd belemártjuk a kuglófokat (vagy rácson leöntjük vele). Díszíthetjük gyümölcsökkel, magokkal
Az eredeti, csokoládédarabokkal és dióval töltött belga csokoládéba mártott császárkuglóf mini, vendégváró változata.
1. 1 margarint összekeverünk 25 dkg porcukorral, 4 tojássárgájával, 1/2 csomag sütőporral. 2. Habosra keverjük, majd hozzáadunk 40 dkg lisztet, 13 evőkanál tejet, és a 4 tojás...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézA lisztet, a nyírfacukor port és a sót szitáljuk össze. (Ez főleg a nyírfacukor pornak tesz jót, mert hajlamos becsomósodni). Adjuk hozzá a feldarabolt vajat és morzsoljuk össze. N...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA túrót és a porcukrot egy tálba tesszük és robotgéppel krémesre keverjük. Fokozatosan hozzáadjuk a tejet és az olajat. Végül a lisztet elkeverjük a sütőporral és egy csipet sóval....
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tojásokat ketté választjuk, a sütőt 180 fokra előmelegítjük. A tojások fehérjét kemény habbá verjük. Egy másik tálban a sárgáját a cukorral alaposan kikeverjük, majd a habhoz adj...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű