15 dkg vaj
2,5 dl porcukor /szerintem nem kell bele ennyi kicsit édes lett
4-5 kanál kakópór
1 ek liszt
1 ek olaj
Felteszed a vajat és a porcukrot és kevergetve felforralod aztán beleteszed a kakaóport is.
Mikor szépen elolvadt akkor leveszed a tűzről és belekeversz 1 ek lisztet és 1 ek olajat. ezzel szépen elkevered és már mártogathatsz is. Pont jo a szaloncukrok bemártására és nem ragad és hamar megszilárdul.
Tehetsz bele 1 tk fahéjat is .
Valamit 2 dl tejszínt,ha tejcsokisan szereted.
2 db fogpiszkáló a mártáshoz. Az egyikre felszúrod a cukrot és bemártod a csokiba a másikkal meg óvatosan letolod. Nem ragad zsírpapírra.
A sütőt előmelegítjük 180 fokra. A diót és a mandulát megdaráljuk (én konyhai robotgépbe tettem őket, így nem volt nehéz J) Az egész tojásokat habverővel alaposan kikeverjük a kétf...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűMinden hozzávalót összegyúrunk. Kicsi golyókat formálunk és sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk. Villával kicsit lelapítjuk. 200 fokon 10 perc alatt hőlégkeveréssel megsütj...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA mézes lapokból 3 darabra lesz szükségünk. Hogy igazán csinos házikót kapjak, két lapot 12 cm szélességűre szabtam. A házikó alapja maradt 18 cm-es. A két levágott csíkot úgy hasz...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz egész tojásokat és a cukrot keverd habosra a mixerrel. Öntsd hozzá az olajat, majd fakanállal keverd hozzá a kakaós lisztet. Sütőpapírral kibélelt tepsiben, előmelegített sütőbe...
Elkészítési idő: Nehézség: Közepes