15 dkg vaj
2,5 dl porcukor /szerintem nem kell bele ennyi kicsit édes lett
4-5 kanál kakópór
1 ek liszt
1 ek olaj
Felteszed a vajat és a porcukrot és kevergetve felforralod aztán beleteszed a kakaóport is.
Mikor szépen elolvadt akkor leveszed a tűzről és belekeversz 1 ek lisztet és 1 ek olajat. ezzel szépen elkevered és már mártogathatsz is. Pont jo a szaloncukrok bemártására és nem ragad és hamar megszilárdul.
Tehetsz bele 1 tk fahéjat is .
Valamit 2 dl tejszínt,ha tejcsokisan szereted.
2 db fogpiszkáló a mártáshoz. Az egyikre felszúrod a cukrot és bemártod a csokiba a másikkal meg óvatosan letolod. Nem ragad zsírpapírra.
A kekszet elkeverjük a szobahőmérsékletű vajjal, a porcukorral, a vaníliás cukorral, a kakaóval, a tejjel és a rumaromával. Nedves kézzel golyókat formálunk a masszából, és egyenk...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA langyos tejben elkeverünk 1 ek kristálycukrot, belemorzsoljuk az élesztőt, felfuttatjuk. Az átszitált lisztet összekeverjük a maradék 5 ek kristálycukorral, kakaóporral. Hozzáad...
Elkészítési idő: ~ 2 óra Nehézség: Könnyű1. A sütőport átszitáljuk a liszttel, és elmorzsoljuk benne a margarint. 2. Hozzáadjuk a cukrot, a tejet és a tojásokat. 3. Jól kidolgozzuk, és öt egyforma darabra osztjuk....
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű