4 tojás
2 pohár cukor
1 pohár gyümölcsjoghurt
1 pohár olaj
1 cs sütőpor
3 pohár liszt
meggy-friss, mirelit, vagy befőtt-ízlás szerint
A hozzávalókat, a meggy kivételével, elkeverjük, és zsírozott, lisztezett tepsibe öntjük.
Megszórjuk a gyümölccsel, és sütőben 200 fokon tűpróbáig sütjük. A tetejét meghinthetjük porcukorral.
1. A kalácsot felszeleteljük. A tojássárgákat kikeverjük a 4,5 dkg cukorral, hozzáadjuk a tejet és a vanília kikapart magjait. 2. Beleáztatjuk a kalácsszeleteket, és 15 percre fél...
Elkészítési idő: 65 perc Nehézség: KönnyűA mézet a zsiradékkal egy kis lábosban összeolvasztjuk, csak annyira melegítjük, hogy a zsír vagy a vaj felolvadjon benne, nem szabad forralni éppen csak melegíteni. A száraz hozz...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűElőször is vízgőz felett megolvasztjuk a csokit, majd félrehúzzuk hűlni. A vajat egy habverő segítségével áttörjük, majd a cukorral kikeverjük. Szétválasztjuk a tojásokat, és a sár...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA lisztet és cukrot egy edénybe elkeverjük, majd apránként hozzáadjuk a tejet, és csomómentesre keverjük, majd lassú tűzön felfőzzük. Ezután hozzáadjuk a margarint és a kókuszresz...
Elkészítési idő: fél óra Nehézség: Könnyű