2,5 dl tejszín
ízlés szerint kristálycukor
1 db citrom reszelt héja
1 tk. vanília aroma
25 dkg túró
5 dkg ét csokoládé
25 dkg mascarpone
1/2 cs. piskótatallér
A túrót egy villával áttörjük, majd elkeverjük a kristálycukorral és a vaníliaaromával.
Hozzákeverjük a mascarponét, belereszeljük a citromhéjat, majd összeforgatjuk a felvert tejszínhabbal.
Poharakba rétegezzük a krémet, öntünk rá egy kevés olvasztott csokoládét, ráhelyezünk egy-egy piskótatallért, majd újabb réteg krém következik.
A poharak tetejét piskótatallérral díszítjük és csokoládéval meglocsoljuk.
Tipp: Hűtőbe tesszük 2-3 órára, amíg a piskóta megpuhul, majd desszertként fogyasztjuk.
Hab: 4 tojás fehérje, 20 dkg porcukor gőzön keményre verjük, ha kihűlt a tésztára kenjük
Elkészítési idő: 1,5 óra Nehézség: KönnyűA datolyát,diót,mazsolát,narancshéjat összekeverjük és izesitjük,ha szükséges. A lisztet,vajat,olajat,tejet,sütőport összegyúrjuk,30 cm hosszú rudat formázunk,1 cm-es szeletekre v...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA kekszhez minden hozzávalót összegyúrunk egy tálban, egy tepsibe nyomkodjuk vékonyan, és 15 perc alatt 150 fokon megsütjük. Míg sül a kiolvadt epret az eritrittel botmixerrel pép...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűÖsszekeverjük a tejfölt a pudingporral, vaníliás cukorral és vanília aromával. Kirakjuk a jénai alját babapiskótával. Rákanalazzuk a krém egyik felét, majd megszórjuk a fagya...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű