Családireceptkönyv.hu

Karácsony 🎄

Keksztorta 10 perc sütés nélkül


Írta:

Elk. idő: 10 perc
Adag: 6-8 fő
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


-40 dkg háztartási keksz
-17 dkg vaj
-40 dkg jó minőségű csokoládé
-1,8 dl habtejszín
-rumaroma

Elkészítés:


A kekszet darabokra tördeljük. A csokoládét is feldaraboljuk és a vajjal együtt egy edénybe tesszük, felolvasztjuk, amikor már folyékony, hozzákeverjük a tejszínt is. A kekszet belekeverjük és adunk hozzá egy kevés rumaromát. Egy lekapcsolható oldalú sütőformát kikenünk vajjal és belekanalazzuk a masszát. Hagyjuk kihűlni, majd amikor már megszilárdult, lekapcsoljuk az oldalát és szeletelhetjük.

Trükkök, tippek, praktikák:


A legjobb benne, hogy a sütő közelébe se kell menned, mégis nagyon finom és hamar kész is van! Ha jó minőségű csokoládét választasz, tökéletes lesz!

Keksztorta 10 perc sütés nélkül

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Desszertek, Gyerek ételek, Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Anita
Kakaós mézes
Kakaós mézes

15dkg kenyérliszt (én most Nutrit használtam, de pl múltkor a lúdlábnál Mester kelt tészta liszttel készült), 150ml víz, csipet só, 1 ek cukor, 2 ek méz, késhegynyi szódab. és ugya...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Mamika
Lemezes linzer
Lemezes linzer

Kavarjunk habosra a margarint 1 tojássárgájával, 10 dkg porcukorral, és egy citrom lereszelt héjával. Adjunk hozzá 1/2 csomag sütőporral elkevert 40 dkg lisztet és gyúrjuk össze eg...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Karamell fagyi
Karamell fagyi

A cukrot egy edényben a tűzre teszem melegedni. Amikor az edény átmelegedett, hozzáteszem a vizet is, és lassú tűzön karamellizálom. A sötétre karamellizált cukorhoz hozzáadok 3 dl...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Anna
Csoki csoda – fantasztikus krém és ízletes kakaós pi
Csoki csoda – fantasztikus krém és ízletes kakaós pi

A tojásokat kettéválasztjuk, a fehérjéből kemény habot verünk. A sárgáját összedolgozzuk a cukorral, a liszttel és a sütőporral, majd óvatosan a habot is belekeverjük. 180 fokon sü...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk