-40 dkg háztartási keksz
-17 dkg vaj
-40 dkg jó minőségű csokoládé
-1,8 dl habtejszín
-rumaroma
A kekszet darabokra tördeljük. A csokoládét is feldaraboljuk és a vajjal együtt egy edénybe tesszük, felolvasztjuk, amikor már folyékony, hozzákeverjük a tejszínt is. A kekszet belekeverjük és adunk hozzá egy kevés rumaromát. Egy lekapcsolható oldalú sütőformát kikenünk vajjal és belekanalazzuk a masszát. Hagyjuk kihűlni, majd amikor már megszilárdult, lekapcsoljuk az oldalát és szeletelhetjük.
A legjobb benne, hogy a sütő közelébe se kell menned, mégis nagyon finom és hamar kész is van! Ha jó minőségű csokoládét választasz, tökéletes lesz!
Keverd össze a lisztet a zabpehellyel, a cukorral, a sóval és a sütőporral. A tejhez robotgéppel keverd a tojásokat, majd az étolajat. Add hozzá a száraz hozzávalókat, és keverd cs...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűElkészítés A tésztát meggyúrjuk, lapnak kinyújtjuk és kisütjük. Erre egyenletesen rákenjük az almatölteléket. 7 tojásfehérjét 30 dkg cukorral gőzön kemény habbá verünk, és a r...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tejszínt felverjük, hozzáadjuk a cukorral ,tejjel kikevert tojássárgáját. Beleöntjük a fagyigépbe. Kb.20 perc alatt lehűl dobozba öntjük, fagyasztóba tároljuk. Mielőtt teljesen b...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: Nehéz