5 ek liszt, 5 ek cukor, 3 db tojás, 3 ek víz 3 ek olaj, 1 csomag sütőpor.
+ 1 ek kakaó,dió,mák,fahéj, stb.....
Az alapanyagokat jól összekevered és kikent-kilisztezett jénaiba öntöd.
Bedobod a mikróba és a legmagasabb fokozaton 6 percig sütöd.
Tehetsz a tetejére vaníliás pudingot, vagy kettévágva lekvár kerül bele a tetejére pedig porcukor.
Összedolgozzuk. Pogi szaggatoval kiszurjuk a korongokat, 180 C on halványra sütjük. Meggy lekvárral kettesével ragasztjuk. Tetejét csokival vonjuk.
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA sütőt előmelegítjük 160 fokra légkeverés nélkül, alsó-felső mód (140 fokra légkeveréssel) és egy 28 x 20 cm-es, közepes tepsit kibélelünk sütőpapírral. Egy keverőtálba a lisztet...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz élesztőt langyos vízben futtassuk fel egy kevés cukorral, majd gyúrjuk homogénné a tészta többi hozzávalójával. A tésztát fél órát hagyjuk pihenni, amíg a duplájára nem kel. A c...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűPiskótarolád készítése: A tojások sárgáját a cukorral habosra keverjük. A fehérjét egy csipet sóval kemény habbá verjük. A cukros tojássárgába beleforgatjuk a tojáshabot óvatosan,...
Elkészítési idő: 60 perc Nehézség: Könnyű