975 g liszt,
100 g étkezési keményítő,
375 g vaj, (nem margarin)
375 g cukor,
vanília,
1 zacskó sütőpor,
1 csipet só,
3 tojás,
3 sárgája,
A tojásokat a vajjal és cukorral habosra keverjük.
Ekkor hozzáadjuk a szitált lisztet és keményítőt, majd az összes többi hozzávalót.
3 részre osztjuk a tésztát, fóliába csomagoljuk őket.
Legalább 3-4 órára tegyük be a hűtőbe, de inkább több ideig, mint kevesebbig.
Enyhén lisztes deszkán kb 2 mm-re nyújtjuk és tetszés szerinti formákat szaggatunk ki belőle. Még pecséttel is lehet, mert megmarad benne a minta.
Előmelegített sütőben, 160° légkeveréses, vagy 180° alsó-felső sütéssel sütjük.
Jól záródó dobozban tároljuk.
Keverjük össze a lisztet a cukorral és a sütőporral, majd adjuk hozzá a puha vajat és dörzsöljük szét a kezünkkel. Amikor ezzel elkészültünk keverjük bele a tésztába a tojást, a jo...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tészta hozzávalóit összegyúrjuk, majd 1 órára hűtőbe tesszük. A túrótölteléket összedolgozzuk, a tésztát kinyújtjuk, és a 2/3 részét sütőpapírral kibélelt tepsibe helyezzük.Ráte...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA margarint a tojással habosra verni. A mákot a cukorral együtt ledarálni. Hozzáadjuk a többi alapanyagot is.
Elkészítési idő: 1,5 óra Nehézség: KönnyűA vanília pudingporokat a cukorral és 1 dl tejjel simára keverjük, majd hozzá adagoljuk a többi tejet és felfőzzük. A tűzről levéve, hozzá keverjük a tejfölt és a citrom reszelt hé...
Elkészítési idő: 60 Nehézség: Közepes