975 g liszt,
100 g étkezési keményítő,
375 g vaj, (nem margarin)
375 g cukor,
vanília,
1 zacskó sütőpor,
1 csipet só,
3 tojás,
3 sárgája,
A tojásokat a vajjal és cukorral habosra keverjük.
Ekkor hozzáadjuk a szitált lisztet és keményítőt, majd az összes többi hozzávalót.
3 részre osztjuk a tésztát, fóliába csomagoljuk őket.
Legalább 3-4 órára tegyük be a hűtőbe, de inkább több ideig, mint kevesebbig.
Enyhén lisztes deszkán kb 2 mm-re nyújtjuk és tetszés szerinti formákat szaggatunk ki belőle. Még pecséttel is lehet, mert megmarad benne a minta.
Előmelegített sütőben, 160° légkeveréses, vagy 180° alsó-felső sütéssel sütjük.
Jól záródó dobozban tároljuk.
A hozzávalókat összemorzsoljuk, beletesszük a tojások sárgáját és összegyúrjuk. 6-7 mm vastagra kisodorjuk. Kerek szaggatóval vagy pohárral kiszaggatjuk, közepüket is kiszúrjuk (ha...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűTésztához:Hozzávalókat összegyúrjuk, a masszából 3 egyforma kisebb és egy nagyobb részre osztjuk.Kisebbeket folpackkal borított deszkán, egyesével egyforma téglalap alakúra kinyú...
Elkészítési idő: 1+2 ÓRA Nehézség: KönnyűTortalap 1. A tojásfehérjét kemény habbá verjük, majd a kristálycukrot több részletben hozzáadjuk. A vajat a porcukorral, vaníliás cukorral és fahéjjal habosra kavarjuk, hozzáadju...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűElkészítés: A tésztához a lisztet, a sót, a sütőport és a kakaóport összekeverjük, majd egy keverőtálba szitáljuk. A lágy vajat egy másik tálban a cukorral habosra keverjük, hozzáa...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű