menu

Családireceptkönyv.hu

266. Vajas kekszek


Írta:

Adag: 7 tepsi
Nehézség: Nehéz
print

Hozzávalók:


975 g liszt,
100 g étkezési keményítő,
375 g vaj, (nem margarin)
375 g cukor,
vanília,
1 zacskó sütőpor,
1 csipet só,
3 tojás,
3 sárgája,

Elkészítés:


A tojásokat a vajjal és cukorral habosra keverjük.
Ekkor hozzáadjuk a szitált lisztet és keményítőt, majd az összes többi hozzávalót.
3 részre osztjuk a tésztát, fóliába csomagoljuk őket.
Legalább 3-4 órára tegyük be a hűtőbe, de inkább több ideig, mint kevesebbig.
Enyhén lisztes deszkán kb 2 mm-re nyújtjuk és tetszés szerinti formákat szaggatunk ki belőle. Még pecséttel is lehet, mert megmarad benne a minta.
Előmelegített sütőben, 160° légkeveréses, vagy 180° alsó-felső sütéssel sütjük.
Jól záródó dobozban tároljuk.

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Túrós - Túrós batyu
Túrós - Túrós batyu

1. Az élesztőt 1 kanál cukorral és 1 dl langyos tejjel felfuttatom. 2. A lisztet, cukrot, sót, tojást és a maradék langyos tejet egy tálba mérem és hozzáadom a felfuttatott éle...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Mandulás karamellropogós
Mandulás karamellropogós

A szeletelt mandulát egy sütőpapírral fedett tepsire szórjuk, elsimítjuk, hogy mindenhol egyenletes legyen, és 180 fokos sütőben 4-5 perc alatt illatosra pirítjuk. Közben a cukr...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Ruman Imre
Tarkedli
Tarkedli

A hozzávalókat csomómentesre keverjük (lehet botmixerrel is). Az élesztőt nem kell felfuttatni, csak belemorzsolni. Tulajdonképpen ez a tészta olyan, mint a palacsintatészta, csak...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Zabfalatok by Monika Ollé Lunák‎
Zabfalatok by Monika Ollé Lunák‎

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk