975 g liszt,
100 g étkezési keményítő,
375 g vaj, (nem margarin)
375 g cukor,
vanília,
1 zacskó sütőpor,
1 csipet só,
3 tojás,
3 sárgája,
A tojásokat a vajjal és cukorral habosra keverjük.
Ekkor hozzáadjuk a szitált lisztet és keményítőt, majd az összes többi hozzávalót.
3 részre osztjuk a tésztát, fóliába csomagoljuk őket.
Legalább 3-4 órára tegyük be a hűtőbe, de inkább több ideig, mint kevesebbig.
Enyhén lisztes deszkán kb 2 mm-re nyújtjuk és tetszés szerinti formákat szaggatunk ki belőle. Még pecséttel is lehet, mert megmarad benne a minta.
Előmelegített sütőben, 160° légkeveréses, vagy 180° alsó-felső sütéssel sütjük.
Jól záródó dobozban tároljuk.
A tojásokat felütjük, összekeverjük, majd hozzádolgozzuk a többi hozzávalót. A tésztát legalább fél óráig hagyjuk pihenni. Egy tepsit sütőpapírral kibélelünk, ráöntjük a tésztát, é...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tojást a kristálycukorral és a vaníliás cukorral habosra keverjük. Hozzáadjuk az olajat, kefírt és a kakaót. A lisztbe belekeverjük a sütőport és a szódabikarbónát. Az egészet ho...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA csokoládét a vajjal gőz felett olvaszd fel, ha nincs direkt erre a célra készült edényed, akkor nemes egyszerűséggel végy elő két edényt, az egyikbe tegyél pár deci - két-három u...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű