menu

Családireceptkönyv.hu

0. Vajas kekszek


Írta:

Adag: 7 tepsi
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


975 g liszt,
100 g étkezési keményítő,
375 g vaj, (nem margarin)
375 g cukor,
vanília,
1 zacskó sütőpor,
1 csipet só,
3 tojás,
3 sárgája,

Elkészítés:


A tojásokat a vajjal és cukorral habosra keverjük.
Ekkor hozzáadjuk a szitált lisztet és keményítőt, majd az összes többi hozzávalót.
3 részre osztjuk a tésztát, fóliába csomagoljuk őket.
Legalább 3-4 órára tegyük be a hűtőbe, de inkább több ideig, mint kevesebbig.
Enyhén lisztes deszkán kb 2 mm-re nyújtjuk és tetszés szerinti formákat szaggatunk ki belőle. Még pecséttel is lehet, mert megmarad benne a minta.
Előmelegített sütőben, 160° légkeveréses, vagy 180° alsó-felső sütéssel sütjük.
Jól záródó dobozban tároljuk.

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: józsefné
Rákóczi túrós
Rákóczi túrós

A tésztához a hozzávalókat összekeverjük, majd összegyúrjuk és 30 percre a hűtőbe tesszük. A túróhoz hozzáadjuk a tojássárgáját, majd a többi hozzávalót és krémesre keverjük. Tehe...

Elkészítési idő: 1-1,5 óra
Nehézség: Közepes
share
Avatar
Írta: Bory mama
Erdélyi Raffaello
Erdélyi Raffaello

A kókuszos tésztához a tojásfehérjéket robotgéppel 4-es fokozaton habbá verjük, és félidőben hozzáadjuk a cukrot, amivel kemény habot keverünk, egészen addig, míg a cukorszemcs...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Mézes-lekváros kevert süti
Mézes-lekváros kevert süti

Elkészítése: Robotgéppel mindent jól összedolgozunk és vajazott, lisztezett tepsibe öntjük és megsütjük. Tűpróbával lehet ellenőrizni nekem 200 fokon 25-30 perc volt. Amikor...

Elkészítési idő: 50 perc
Nehézség: Könnyű
share
Emeletes élvezet
Emeletes élvezet

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk