975 g liszt,
100 g étkezési keményítő,
375 g vaj, (nem margarin)
375 g cukor,
vanília,
1 zacskó sütőpor,
1 csipet só,
3 tojás,
3 sárgája,
A tojásokat a vajjal és cukorral habosra keverjük.
Ekkor hozzáadjuk a szitált lisztet és keményítőt, majd az összes többi hozzávalót.
3 részre osztjuk a tésztát, fóliába csomagoljuk őket.
Legalább 3-4 órára tegyük be a hűtőbe, de inkább több ideig, mint kevesebbig.
Enyhén lisztes deszkán kb 2 mm-re nyújtjuk és tetszés szerinti formákat szaggatunk ki belőle. Még pecséttel is lehet, mert megmarad benne a minta.
Előmelegített sütőben, 160° légkeveréses, vagy 180° alsó-felső sütéssel sütjük.
Jól záródó dobozban tároljuk.
Fagyasztott réteslapból is elkészítheted ezt a süteményt. Egyenként kenj meg olvasztott vajjal 3 réteslapot, majd tedd sütőpapírral bélelt tepsibe és halmozd rá a tölteléket. Fedd...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyűsima piskótalap: 4 tojás, szétválasztva 80 g cukor 80 g liszt fél narancs reszelt héja diós piskóta: 4 tojás, szétválasztva 80 g cukor 20 g liszt 60 g darált dió kaka...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tojásokat a cukorral habosra keverjük, hozzáadjuk a tejet és az olajat, majd a lisztet és a sütőport. Kilisztezzük a formát és beleöntjük a tészta háromnegyedét, majd a maradé...
Elkészítési idő: gyors Nehézség: Könnyű