975 g liszt,
100 g étkezési keményítő,
375 g vaj, (nem margarin)
375 g cukor,
vanília,
1 zacskó sütőpor,
1 csipet só,
3 tojás,
3 sárgája,
A tojásokat a vajjal és cukorral habosra keverjük.
Ekkor hozzáadjuk a szitált lisztet és keményítőt, majd az összes többi hozzávalót.
3 részre osztjuk a tésztát, fóliába csomagoljuk őket.
Legalább 3-4 órára tegyük be a hűtőbe, de inkább több ideig, mint kevesebbig.
Enyhén lisztes deszkán kb 2 mm-re nyújtjuk és tetszés szerinti formákat szaggatunk ki belőle. Még pecséttel is lehet, mert megmarad benne a minta.
Előmelegített sütőben, 160° légkeveréses, vagy 180° alsó-felső sütéssel sütjük.
Jól záródó dobozban tároljuk.
1ek csoki tortadara (esetleg citromkarika és citromfű) 1. A tejfölt habosra keverjük a kétféle cukorral. A citromok héját a masszába reszeljük, majd a levüket is belefacsarjuk....
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA tészta hozzávalóit annyi tejjel, amennyit felvesz (nekem ez kb 3-4 "maréknyi" volt) omlós tésztává gyúrjuk, majd fél óráig fagyasztóban hűtjük. A krémhez megkaramellizáljuk a c...
Elkészítési idő: 70 perc Nehézség: KözepesA tejbe felolvasztjuk a margarint, a cukrot összekeverjük a kakaós keksszel. Bele rumaroma, és egy tepsibe nyomkodjuk. Leöntjük felmelegített csokival.
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tészta készítése: A mézes lapokhoz valókat félkemény tésztává gyúrjuk. Ha még kíván tejet, apránként lehet bele picit tenni. A tésztát rúd formára sodorjuk és négyfelé osztjuk....
Elkészítési idő: 84perc Nehézség: Közepes