menu

Családireceptkönyv.hu

Csokis kosárka


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


Hozzávalók 12 darabhoz:

Tészta:

10 dkg liszt
1 dkg holland típusú kakaópor
7 dkg hideg vaj
5 dkg porcukor
1 kicsi tojás (vagy egy nagyobb, felvert tojás fele)

A krémhez:

10 dkg étcsokoládé (50 %kakaótartalmú)
2 dkg kristálycukor
1 tk víz
1 dl tejszín

Elkészítés:


A hideg vajat gyorsan vékony szeletekre vágjuk, elmorzsoljuk a kimért liszttel, kakaóporral, hozzáadjuk a tojást és a porcukrot, és gyorsan egynemű tésztát gyúrunk. (Kisebb méretű késes robotgépben is elmorzsolhatjuk a vajat-lisztet.)
A tésztát meglisztezett folpack között nyújtsuk kb. 2 mm vékonyra, és tegyük hűtőbe egy fél órára.
7-8 cm átmérőjű kerek formával szaggassunk belőle – a maradékot gyorsan újra összegyúrva és kinyújtva – 12 körformát.
Rakosgassuk a tésztaköröket a muffinsütőbe, hogy körben a szélük egyenletesen feküdjön a forma oldalára, és az aljukat jól szurkáljuk meg villával.
200 fokra előmelegített sütőben 8-10 perc alatt süssük meg a kosárkákat.
Amíg a süti sül, a cukrot egy kicsi lábasban 1 tk. vízzel meglocsolva melegítsük fel, majd sötét színűre karamellizáljuk.
Forraljuk fel a tejszínt mikróban, a tűzről épp lehúzott cukorra óvatosan csurgassuk rá folyamatosan keverve. Tegyük vissza kis lángra, míg sima nem lesz a szósz.
A tűzről lehúzva egy perc után öntsük rá a felaprított csokira, 3 perc állás után egy villával gyorsan keverjük simára és fényesre. Töltsük a kihűlt kosárkákba, szórjuk meg reszelt fehér csokival vagy kókuszreszelékkel.

Trükkök, tippek, praktikák:


http://divany.hu/offline/2017/02/10/penteki_suti_duplacsokis_karamelles_kosarka/

Csokis kosárka

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Kriszta
Tízperces túrófánk (bögrés)
Tízperces túrófánk (bögrés)

1. A hozzávalókat összekeverjük. 2. Forró, bő olajba szaggatunk púpos teáskanálnyi adagokat a tésztából, és aranybarnára sütjük őket. Kb. 4-es fokozaton érdemes sütni, hogy ne égj...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Judit
Mandulás kekszgyolyó
Mandulás kekszgyolyó

A darált kekszet és a darált mandulát összekeverem, ízlés szerint adok hozzá cukrozott kakaóport, fahéjat, szegfűszeget. Annyi tejet öntök hozzá, hogy jól formálható masszát kapj...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Írta: Receptek
Kókuszkrémes torta, peak girl
Kókuszkrémes torta, peak girl

A tészta hozzávalóit egy tálban robotgéppel alaposan dolgozzuk össze. Mikor már elég krémes állagú, készen is van. A masszát kanalazzuk kivajazott vagy sütőpapírral bélelt sütőform...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Édes rizottógolyók, avagy az olaszok híres arancinij
Édes rizottógolyók, avagy az olaszok híres arancinij

A rizottó rizst egy lábasba szórjuk, felöntjük 1 dl vízzel, majd kevergetve addig főzzük, amíg a víz elpárolog. Ekkor ráöntjük a tejet, hozzászórjuk a kétféle cukrot és a mazsolát,...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk