Családireceptkönyv.hu

Karácsony 🎄

Csokis kosárka


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


Hozzávalók 12 darabhoz:

Tészta:

10 dkg liszt
1 dkg holland típusú kakaópor
7 dkg hideg vaj
5 dkg porcukor
1 kicsi tojás (vagy egy nagyobb, felvert tojás fele)

A krémhez:

10 dkg étcsokoládé (50 %kakaótartalmú)
2 dkg kristálycukor
1 tk víz
1 dl tejszín

Elkészítés:


A hideg vajat gyorsan vékony szeletekre vágjuk, elmorzsoljuk a kimért liszttel, kakaóporral, hozzáadjuk a tojást és a porcukrot, és gyorsan egynemű tésztát gyúrunk. (Kisebb méretű késes robotgépben is elmorzsolhatjuk a vajat-lisztet.)
A tésztát meglisztezett folpack között nyújtsuk kb. 2 mm vékonyra, és tegyük hűtőbe egy fél órára.
7-8 cm átmérőjű kerek formával szaggassunk belőle – a maradékot gyorsan újra összegyúrva és kinyújtva – 12 körformát.
Rakosgassuk a tésztaköröket a muffinsütőbe, hogy körben a szélük egyenletesen feküdjön a forma oldalára, és az aljukat jól szurkáljuk meg villával.
200 fokra előmelegített sütőben 8-10 perc alatt süssük meg a kosárkákat.
Amíg a süti sül, a cukrot egy kicsi lábasban 1 tk. vízzel meglocsolva melegítsük fel, majd sötét színűre karamellizáljuk.
Forraljuk fel a tejszínt mikróban, a tűzről épp lehúzott cukorra óvatosan csurgassuk rá folyamatosan keverve. Tegyük vissza kis lángra, míg sima nem lesz a szósz.
A tűzről lehúzva egy perc után öntsük rá a felaprított csokira, 3 perc állás után egy villával gyorsan keverjük simára és fényesre. Töltsük a kihűlt kosárkákba, szórjuk meg reszelt fehér csokival vagy kókuszreszelékkel.

Trükkök, tippek, praktikák:


Csokis kosárka

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Gesztenyés tekercs
Gesztenyés tekercs

A töltelék hozzávalóit kikeverjük. A kakaós lap hozzávalóit összegyúrjuk, kétfelé vesszük és mindkettőből egy-egy kb. fél cm-es téglalapot nyújtunk. A nyújtást sütőpapíron célszer...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Bertalan
Mézes teasütemény
Mézes teasütemény

A liszttel elmorzsoljuk a hideg vajat,majd hozzágyúrjuk a porcukrot,mézet,tojássárgát,sót,fűszert.Egy-két órára hűtőbe tesszük.Ezután kissé átgyúrjuk és 4-5 mm vastagságúra kinyújt...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Tejfölös kekszes - sütés nélkül
Tejfölös kekszes - sütés nélkül

Az egyik tejfölben keverjünk el 4 evőkanál cukrot, és 2 vaníliás cukrot. A másik tejfölben 5 evőkanál cukrot, 1 vaníliás cukrot, és a kakaóport. 20 * 30 cm-es tepsi alját rakjuk...

Elkészítési idő: 30 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Tejfölös csodasüti
Tejfölös csodasüti

Krém: 1/2 l tej, 20 dkg cukor, 2 cs vaníliás pudingpor. Ezt összefőzzük és hűlni hagyjuk. A tészta hozzávalóit összegyúrjuk és kétfelé vesszük. Az egyiket kinyújtjuk, tepsibe te...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk