Hozzávalók (26 cm-es torta):
Kekszes alap:
525 g darált háztartási keksz
225 g vaj
4,5 ek holland kakaó
120 g cukor
2,5 dl tej
Karamell:
230 g cukor
105 g vaj
1 dl habtejszín
100 g sós mogyoró
(1.) Csokiréteg:
80 g tejcsokoládé
1 ek olaj
1 ek tej
Túrókrém:
300 g túró
1 dl tejföl
1,5 dl habtejszín
100 g fehércsokoládé
1 cs. vaníliás cukor
1 cs. express zselatin fix
5 ek cukor
(2.) Csokiréteg:
100 g tejcsokoládé
20 g vaj
0,8-0,9 dl habtejszín
100 g fehércsokoládé
1 cs. vaníliás cukor
1 cs. express zselatin fix
5 ek cukor
(2.) Csokiréteg:
100 g tejcsokoládé
20 g vaj
0,8-0,9 dl habtejszín
A tésztához a vajat, a tejet és a cukrot melegítsük addig, míg homogénre olvad.
A tűzről levéve adjuk hozzá a kakaós darált kekszet, majd gyúrjuk össze.
A tortaformát béleljük ki vele úgy, hogy legyen pereme is, majd tegyük be a hűtőbe, min. 20 percre.
A karamellhez a cukrot karamellizáljuk meg, majd öntsük hozzá a tejszínt, illetve a vajat és a megkeményedett karamell darabokat olvasszuk el benne. (Ha nagyon kemény lenne, akkor öntsetek még hozzá tejszínt, és lazulni, hígulni fog!)
A tűzről levéve keverjük hozzá a mogyorót és simítsuk a kekszalap tetejére, majd tegyük vissza a hűtőbe.
Az első csokiréteghez vízgőz felett olvasszuk meg a csokit a tejjel és az olajjal, majd a karamellréteg tetején oszlassuk el.
A túrókrémhez a túrót, a tejfölt, a cukrot és a van. cukrot keverjük össze, majd adjuk hozzá a vízgőz felett megolvasztott fehércsokit.
A tejszínt verjük kemény habbá a zselatinnal, majd forgassuk a túrókrémhez. (Ha darabos lenne a krém, akkor botmixerrel törjük pépesre.)
A kész túrókrémet simítsuk a csokiréteg tetejére.
A második csokiréteghez gőz fölött olvasszuk meg a csokit, majd adjuk hozzá a vajat és olvasszuk össze.
A tejszínt melegítsük langyosra, majd apránként keverjük az olvasztott csokihoz.
Ha langyosra hűlt, öntsük a túrókrémre, és helyezzük hűtőbe min. 5 órára, de a legjobb, ha egész éjszakát a hűtőben hagyjuk.
A lisztet egy mély tálba szitáljuk.Hozzáadjuk a cukrot,reszelt citromhéjat.A puha vajjal meg a tojássárgákkal összegyúrjuk.Ha esetleg túl keménynek bizonyult,lazítsuk egy-két kanál...
Elkészítési idő: 40 perc Nehézség: Könnyű1. A cukrot a tojásokkal habosra keverjük, majd hozzákeverjük az olajat, ezután a lisztet, sütőport, végül a tejet. 2. Muffin kapszlikkal bélelt muffin formá/kba kanalazzuk a tész...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A margarint a porcukorral és a tojásokkal habosra kavarjuk. Egy másik tálban a lisztben elkeverjük a sütőport. 2. A két részt összedolgozzuk. Egy órát a hűtőben pihentetjük....
Elkészítési idő: 45 perc Nehézség: KönnyűAz almákat hámozd meg, szedd ki a magházukat, és szeleteld fel. Csepegtess rájuk citromlevet, így nem barnulnak meg. Serpenyőben olvaszd meg a vajat, karamellizáld meg benne a barn...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű