menu

Családireceptkönyv.hu

Karamellás-túrós-csokis keksztorta


Írta:

Nehézség: Közepes
print

Hozzávalók:


Hozzávalók (26 cm-es torta):
Kekszes alap:
525 g darált háztartási keksz
225 g vaj
4,5 ek holland kakaó
120 g cukor
2,5 dl tej

Karamell:
230 g cukor
105 g vaj
1 dl habtejszín
100 g sós mogyoró

(1.) Csokiréteg:
80 g tejcsokoládé
1 ek olaj
1 ek tej

Túrókrém:
300 g túró
1 dl tejföl
1,5 dl habtejszín
100 g fehércsokoládé
1 cs. vaníliás cukor
1 cs. express zselatin fix
5 ek cukor


(2.) Csokiréteg:
100 g tejcsokoládé
20 g vaj
0,8-0,9 dl habtejszín
100 g fehércsokoládé
1 cs. vaníliás cukor
1 cs. express zselatin fix
5 ek cukor

(2.) Csokiréteg:
100 g tejcsokoládé
20 g vaj
0,8-0,9 dl habtejszín

Elkészítés:


A tésztához a vajat, a tejet és a cukrot melegítsük addig, míg homogénre olvad.
A tűzről levéve adjuk hozzá a kakaós darált kekszet, majd gyúrjuk össze.
A tortaformát béleljük ki vele úgy, hogy legyen pereme is, majd tegyük be a hűtőbe, min. 20 percre.
A karamellhez a cukrot karamellizáljuk meg, majd öntsük hozzá a tejszínt, illetve a vajat és a megkeményedett karamell darabokat olvasszuk el benne. (Ha nagyon kemény lenne, akkor öntsetek még hozzá tejszínt, és lazulni, hígulni fog!)
A tűzről levéve keverjük hozzá a mogyorót és simítsuk a kekszalap tetejére, majd tegyük vissza a hűtőbe.
Az első csokiréteghez vízgőz felett olvasszuk meg a csokit a tejjel és az olajjal, majd a karamellréteg tetején oszlassuk el.
A túrókrémhez a túrót, a tejfölt, a cukrot és a van. cukrot keverjük össze, majd adjuk hozzá a vízgőz felett megolvasztott fehércsokit.
A tejszínt verjük kemény habbá a zselatinnal, majd forgassuk a túrókrémhez. (Ha darabos lenne a krém, akkor botmixerrel törjük pépesre.)
A kész túrókrémet simítsuk a csokiréteg tetejére.
A második csokiréteghez gőz fölött olvasszuk meg a csokit, majd adjuk hozzá a vajat és olvasszuk össze.
A tejszínt melegítsük langyosra, majd apránként keverjük az olvasztott csokihoz.
Ha langyosra hűlt, öntsük a túrókrémre, és helyezzük hűtőbe min. 5 órára, de a legjobb, ha egész éjszakát a hűtőben hagyjuk.

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Tünde
Lekváros kelt kalács (anyu)
Lekváros kelt kalács (anyu)

1 dl langyos tejben 1 teáskanál cukorral felfuttatjuk az élesztőt. A hozzávalókat és a felfuttatott élesztőt a megfelelő sorrendben kenyérsütőgépbe tesszük és dagasztó programon el...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Banános süti
Banános süti

Tészta: A tésztához a banánt pépesítjük villával, hozzáadjuk a tojást, a vizet, az olajat, a cukrot, a lisztet, a kakaóport, a sót és a sütőport. A tészta állaga a piskótához haso...

Elkészítési idő: 40 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Meggyes-túrós sütemény
Avatar Slavitsek Alexa Kedvelnék
Meggyes-túrós sütemény

A vajat olvasszuk fel, majd hűtsük vissza. A porcukorhoz adjuk hozzá a vaníliás cukrot, egy csipet sót, és az egész tojásokat, majd pár perc alatt keverjük jó habosra. Ezután ál...

Elkészítési idő: 65
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Rózsafánk
Rózsafánk

Előkészítünk egy szalvétákkal fedett tálcát, valamint egy serpenyőben olajat a tűzhelyre. Először a lisztet elmorzsoljuk a vajjal, majd hozzátesszük az összes hozzávalót, és hól...

Elkészítési idő: 60perc
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk