Tészta:
40 dkg liszt
24 dkg cukor
30 dkg margarin
14 dkg dió
1 sütőpor
fahéj, szegfűszeg.
Krém:
vaj, cukor, vaníliacukor, főtt krém.
Tetejére:
csokoládé
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, kinyújtjuk. Kerek formával kiszúrjuk, és megsütjük. Elkészítjük a krémet, majd összeragasztjuk. A tetejét lekenjük csokival, és ízlés szerint díszítjük.
1. A napraforgóolajat egy főzőedényben vagy olajsütőben 170°C-ra felhevítjük. 2. A tojást, a cukrot, a narancshéjat, az aromákat és a sót egy keverőedényben elkeverjük. 3. H...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézA tojásfehérjét habbá verjük. Hozzáadjuk a cukrot, diót/mákot. Kinyújtjuk a tésztát, rárakjuk a tölteléket, feltekerjük. Patkó alakúra formáljuk. A hengerek tetejét megkenjük...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA kissé összetört túrót a tejszínnel, porcukorral és a vanília rúd kikapart magjaival kikeverjük. A hideg 1.5 dl tejbe beleesszük a zselatinport majd lassú tűzön felolvasztjuk és a...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tejet, a kávét, a 2 cs. karamell pudingot és a cukrot sűrűre felfőzzük. Mikor még forró, robotgéppel belekeverjük a Rama margarint. Ha kihűlt, ezzel a krémmel összeragasztjuk a k...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű