Tészta:
40 dkg liszt
24 dkg cukor
30 dkg margarin
14 dkg dió
1 sütőpor
fahéj, szegfűszeg.
Krém:
vaj, cukor, vaníliacukor, főtt krém.
Tetejére:
csokoládé
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, kinyújtjuk. Kerek formával kiszúrjuk, és megsütjük. Elkészítjük a krémet, majd összeragasztjuk. A tetejét lekenjük csokival, és ízlés szerint díszítjük.
A rétes lapokat laponként megkenem olajjal. Ha nagyon száraz, törékeny nedves konyharuhán készítem, azzal tekerem a végén fel. A tölteléket elkészítem, minél nagyobb felületen rás...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: KözepesA tojásokat szétválasztjuk, majd a sárgáját a porcukorral habosra keverjük. Ezután hozzáadjuk a sütőporral elkevert lisztet és a a keményre felvert tojásfehérjét. Kivajazott, kilis...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA hozzávalókat összegyúrjuk, diónyi golyókat formálunk belőle. Porcukorba forgatjuk, citromfacsaró belsejébe nyomkodjuk. A tejből a porcukorral, liszttel, kakaóval, tojás sárgájáv...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűEgy serpenyőbe beletesszük a mézet és a vajat, ezt összeolvasztjuk. A tűzről levéve hozzáadjuk a szitált porcukrot, és a fűszereket: fahéjt, szegfűszeget, gyömbért, és mézes fűszer...
Elkészítési idő: Nehézség: Nehéz