A meggy fanyar íze és a krémes csokoládé csábítóan finom, ezt az édességet el kell készítened! :)
Hozzávalók:
20 dkg kakaós keksz
6 dkg vaj
6 evőkanál meggyes gyümölcslé
2 evőkanál porcukor
1 tasak csokoládés pudingpor
4 evőkanál cukor
4 dl tej
10 dkg jó minőségű csokoládé
25 dkg meggy (befőtt is jó)
Elkészítése:
A kekszet apróra törjük és hozzákeverjük a vajat, a meggyes gyümölcslét és a porcukrot, majd robotgéppel összedolgozzuk. Amikor kemény pép lesz belőle, belekeverjük a kimagvalt meggy felét és egy sütőformába, tálba simítjuk. A pudingport összekeverjük a cukorral, felöntjük a tejjel és készre főzzük. A csokoládét apróra tördeljük és belekeverjük a meleg pudingba, az egészet ráöntjük a kekszes masszára. A tetejére halmozzuk a maradék meggyet, nem baj ha belesüpped a pudingba, így lesz igazán fincsi. Lehűtjük és tálalhatjuk.
A cukrot és a tojást habosra kikeverni, beleönteni a sütőporral elkevert lisztet, a szódavizet, az olajat a citrom héját,ezzel jól elkeverni és zsírozott lisztezett tepsibe öntjük....
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűPISKÓTA: 10 tojásfehérjét 35 dkg cukorral felverni. Hozzáadni a kókuszreszeléket, és a lisztet. .....sütni KRÉM: 10 tojássárgáját elkeverni 10 ek cukorral, 3cs vaníliacukorra...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A tésztához tálba tesszük a lisztet. Mélyedést vájunk a közepébe és felfuttatjuk benne a kis langyos tejjel és egy kiskanál cukorral elmorzsolt élesztőt. 2. Hozzáadjuk a tojást...
Elkészítési idő: 60 perc Nehézség: KönnyűA csokiból 3 dkg-ot félreteszünk a díszítéshez, a maradékot a vajjal mikróban vagy gőz fölött megolvasztjuk, és jól összekeverjük. Egy másik tálban a tojásokat habosra keverjük...
Elkészítési idő: Nehézség: Közepes