A meggy fanyar íze és a krémes csokoládé csábítóan finom, ezt az édességet el kell készítened! :)
Hozzávalók:
20 dkg kakaós keksz
6 dkg vaj
6 evőkanál meggyes gyümölcslé
2 evőkanál porcukor
1 tasak csokoládés pudingpor
4 evőkanál cukor
4 dl tej
10 dkg jó minőségű csokoládé
25 dkg meggy (befőtt is jó)
Elkészítése:
A kekszet apróra törjük és hozzákeverjük a vajat, a meggyes gyümölcslét és a porcukrot, majd robotgéppel összedolgozzuk. Amikor kemény pép lesz belőle, belekeverjük a kimagvalt meggy felét és egy sütőformába, tálba simítjuk. A pudingport összekeverjük a cukorral, felöntjük a tejjel és készre főzzük. A csokoládét apróra tördeljük és belekeverjük a meleg pudingba, az egészet ráöntjük a kekszes masszára. A tetejére halmozzuk a maradék meggyet, nem baj ha belesüpped a pudingba, így lesz igazán fincsi. Lehűtjük és tálalhatjuk.
A turót és a vaniliás cukrot a margarinal robottal jól kikavarni, a zselatinhoz hozzá keverni a cukrot majd apránként hozzá adagolni a tejet és felfözni. Még langyosan a margari...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tészta hozzávalóit összegyúrom és kinyújtom forgácsfánknak megfelelő vastagságúra. A töltelék hozzávalóit összedolgozom A tészta egyik felében ahogyan a derelyét készítem ugyan...
Elkészítési idő: 30 Nehézség: KönnyűÖsszekeverjük a száraz hozzávalókat: az átszitált liszteket, a szegfűszeget, a fahéjat, a citromhéjat és a vaníliát. Ennek a mennyiségnek kb. a felét hozzákeverjük a kikevert vajho...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűHabosra keverünk 4 tojássárgáját 15 dkg margarinnal, hozzáadjuk a tejben felfuttatott 3 dkg élesztőt, 30 dkg lisztet, és alaposan kidolgozzuk. Két részre osztjuk, egyikkel kibélelü...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű