40 dkg reszelt répa
30 dkg cukor
15 dkg liszt
15 dkg mandula-/dióőrlemény
2 dl olaj
1 kk fahéj
4 tojás
1 csomag sütőpor
10 dkg szeletelt mandula
só
A répát megreszeljük, tortaformát vajjal kikenjük, liszttel meghintjük. Sütőt 180 fokra előmelegítjük.
A cukrot az olajjal és a 4 tojással habosra verjük, a lisztet a fahéjjal, sóval, sütőporral és mandulaőrleménnyel összekeverjük, majd a tojásos masszába borítjuk.
A répát a szeletelt mandulával összekeverve szintén a masszához adjuk, majd az egészet a tortaformába öntjük és tűpróbáig sütjük.
A kihűlt tésztára cukormázat öntünk és marcipánrépával díszítjük, majd hűtőben megvárjuk, míg megdermed.
Megtölthető, díszíthető mascarponés krémmel, csokival, cukormázzal, marcipánrépával.
Szokásos módon linzertésztát készítünk. Hüttés után diónyi gömböket formálunk. Cseppet meglapítva sütőpapiros tepsibe rakluk egymástól 6 cm távolságra. 180 fokon sütjük. Kihülé...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA zabpelyhet aprítóban vagy kávédarálóval megőröljük, hogy lisztes állagú legyen. Hozzáadjuk a cukrot, a vaníliás cukrot, a reszelt citromhéjat, apránként a hideg tejet, majd csomó...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: KönnyűKészítsük el a kekszet, majd kihülés után morzsoljuk el kézzel. A magvakat pirítsuk le, majd elegyítsük a kekszmorzsával, kókuszvirág cukorral és olvasztott zsiradékkal. Nyomkodju...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézA lisztet és a sót a zsírral elmorzsoljuk. Szétválasztjuk a tojásokat, a sárgáját kikeverjük a cukorral, vaníliás cukorral és a sütőrummal, majd összegyúrjuk az elmorzsolt liszttel...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű