40 dkg reszelt répa
30 dkg cukor
15 dkg liszt
15 dkg mandula-/dióőrlemény
2 dl olaj
1 kk fahéj
4 tojás
1 csomag sütőpor
10 dkg szeletelt mandula
só
A répát megreszeljük, tortaformát vajjal kikenjük, liszttel meghintjük. Sütőt 180 fokra előmelegítjük.
A cukrot az olajjal és a 4 tojással habosra verjük, a lisztet a fahéjjal, sóval, sütőporral és mandulaőrleménnyel összekeverjük, majd a tojásos masszába borítjuk.
A répát a szeletelt mandulával összekeverve szintén a masszához adjuk, majd az egészet a tortaformába öntjük és tűpróbáig sütjük.
A kihűlt tésztára cukormázat öntünk és marcipánrépával díszítjük, majd hűtőben megvárjuk, míg megdermed.
Megtölthető, díszíthető mascarponés krémmel, csokival, cukormázzal, marcipánrépával.
A szilvákat mosás után félbevágjuk és kimagozzuk. Egy 30 cm-es kerek piteformát vajazzunk ki. A sütőt 180 fokra előmelegítjük. A lisztet a vajjal elmorzsoljuk, majd a többi hozz...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA piskótához a tojásokat kettéválasztom,a fehérjét elkezdem felverni ha félig felvertük a cukrot hozzáadom,majd kemény habbá felverem,majd lejeb veszem a robotgépünket és egyesével...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. Az élesztőt és a kockacukrot elkeverjük a meglangyosított tejjel, felfuttatjuk. 2. A lisztet, a zsiradékot (vajat/margarint), a tojássárgáját, egy csipet sót, a citrom resze...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűÉn most teljes kiörlésű lisztből és gyümölcscukorral készítettem) A sütőt 180 fokra melegítjük, és sütőpapírral bélelünk ki egy 20x20 cm-es tepsit. A vajat és a csokoládét vízgőz...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű