Családireceptkönyv.hu

Karácsony 🎄

Churros


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


A churros bevonathoz
110 g kristálycukor
1.5 teáskanál fahéj (őrölt)
A churros tésztához
1.5 teáskanál kristálycukor
250 ml víz
0.5 teáskanál só
4 evőkanál étolaj
130 g búzaliszt (BL55)
A csokoládé szószhoz
100 g étcsokoládé (45-59%-os, reszelt)
125 ml habtejszín (30-32%-os)
A sütéshez
étolaj

Elkészítés:


A bevonathoz szükséges kristálycukrot keverjük össze az őrölt fahéjjal, majd tegyük félre.
Egy kis lábasban Tegyük fel főni a vizet, cukrot, sót és az étolajat.
Mikor felforr húzzuk le a tűzhelyről, és keverjük hozzá a lisztet, míg egy labdává összeáll a tészta.
Egy széles lábasban forrósítsunk étolajat 180 C-ra. Egy csillagcsöves nyomózsákból nyomjunk minimum 10 cm hosszú csíkokat a forró olajba, majd ollóval vágjuk el a végét. Ne a tejszínhabhoz való összehajló végű csillagcsövet használjuk, mert azzal nem lehet churros-t nyomni! Az "egyenes tüskéjű", égetett tésztához való csillagcsövet használjuk! (Ha valakinek nem elég erős a habzsákja, vagy nincs megfelelő csillagcsöve, rúddá is lehet sodohatja a tésztát.)
Addig süssük őket, míg szép aranybarnák lesznek, és átsülnek. Előfordul, hogy nagyon fröcsög, így olajfogó háló használata erősen javallott! :) Arra is figyelni kell, hogy az olaj elég forró legyen, mert különben sokáig kell sütni, hogy színt kapjon, és száraz lesz mint a ropi! Szóval jó forró legyen az olaj.
Mikor kisültek, tegyük őket szalvétára, majd az előkészített fahéjas cukorba forgassuk bele.
Ha csokiszószt is készítünk hozzá, ahhoz a csokoládét forrázzuk le a tejszínnel és keverjük simára a szószt.
Frissen, forrón tálaljuk az elkészült churros-t!


Trükkök, tippek, praktikák:


A churro spanyol édesség: sült tésztarudacskák cukorba mártogatva. Argentínában dulce de lechével, csokoládéval, vagy vaníliával töltik meg. Madridban forrócsokoládéba mártogatva fogyasztják. Kiváló churros recept! ;) Egy dologra figyelj, ha nincs jó minőségű habzsákod, ne kezdj neki! :D

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Írta: Tünde
Habos almás
Habos almás

A tésztához 5 tojássárgáját kikeverünk 25 dkg porcukorral, 15 dkg margarinnal, 12 evőkanál tejjel, majd belekeverünk 30 dkg lisztet és egy csomag sütőport. Tepsibe simítjuk és féli...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Hajni
Epres rolád
Epres rolád

Igazából minden a piskótán múlik, ha az sikerül, nem tudod elrontani. Először is készítsük el a piskótatésztát. A tojások sárgáját és fehérjét válasszuk külön. A sárgáját a kristál...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Citromsüti
Citromsüti

Elkészítése a piskótához hasonló: Verd fel kemény habbá a tojások fehérjét – egyenlőre kávéskanálnyi citrom hozzáadásávalKeverd a habba a tojások sárgáját, és a steviát, vagy xu...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Almás morzsa
Avatar Zólyominé Varga Mariann Kedvelnék
Almás morzsa

Ehhez a lisztet, a barna cukrot és 5 dkg kristálycukrot keverj össze egy tálban. Add hozzá a felkockázott, hideg vajat. Az ujjaiddal morzsold szét a vajat a lisztes cukorban. Az...

Elkészítési idő: 1 óra 45 perc
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk