A churros bevonathoz
110 g kristálycukor
1.5 teáskanál fahéj (őrölt)
A churros tésztához
1.5 teáskanál kristálycukor
250 ml víz
0.5 teáskanál só
4 evőkanál étolaj
130 g búzaliszt (BL55)
A csokoládé szószhoz
100 g étcsokoládé (45-59%-os, reszelt)
125 ml habtejszín (30-32%-os)
A sütéshez
étolaj
A bevonathoz szükséges kristálycukrot keverjük össze az őrölt fahéjjal, majd tegyük félre.
Egy kis lábasban Tegyük fel főni a vizet, cukrot, sót és az étolajat.
Mikor felforr húzzuk le a tűzhelyről, és keverjük hozzá a lisztet, míg egy labdává összeáll a tészta.
Egy széles lábasban forrósítsunk étolajat 180 C-ra. Egy csillagcsöves nyomózsákból nyomjunk minimum 10 cm hosszú csíkokat a forró olajba, majd ollóval vágjuk el a végét. Ne a tejszínhabhoz való összehajló végű csillagcsövet használjuk, mert azzal nem lehet churros-t nyomni! Az "egyenes tüskéjű", égetett tésztához való csillagcsövet használjuk! (Ha valakinek nem elég erős a habzsákja, vagy nincs megfelelő csillagcsöve, rúddá is lehet sodohatja a tésztát.)
Addig süssük őket, míg szép aranybarnák lesznek, és átsülnek. Előfordul, hogy nagyon fröcsög, így olajfogó háló használata erősen javallott! :) Arra is figyelni kell, hogy az olaj elég forró legyen, mert különben sokáig kell sütni, hogy színt kapjon, és száraz lesz mint a ropi! Szóval jó forró legyen az olaj.
Mikor kisültek, tegyük őket szalvétára, majd az előkészített fahéjas cukorba forgassuk bele.
Ha csokiszószt is készítünk hozzá, ahhoz a csokoládét forrázzuk le a tejszínnel és keverjük simára a szószt.
Frissen, forrón tálaljuk az elkészült churros-t!
A churro spanyol édesség: sült tésztarudacskák cukorba mártogatva. Argentínában dulce de lechével, csokoládéval, vagy vaníliával töltik meg. Madridban forrócsokoládéba mártogatva fogyasztják. Kiváló churros recept! ;) Egy dologra figyelj, ha nincs jó minőségű habzsákod, ne kezdj neki! :D
A túrót áttöröm hozzáadom a lisztet sütőport,két fajta cukrot és a többi hozzávalókat.Jól összekeverem,majd diónyi gombócokat formázunk lisztezett kézzel.Közepesen bő forró olajban...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűEgy fazékba vizet kell feltenni a tűzre, amelyre rá kell helyezni egy hőálló üvegedényt, ha már forrni kezdett a víz. Ebbe kerülnek bele a csokigolyók, vagy kockák, amelyeket gőz f...
Elkészítési idő: 15 perc Nehézség: KönnyűElkészítés: A palacsinta hozzávalóit összekeverjük,fél órát állni hagyjuk. A tölteléket elkészítjük. A vajat a cukorral krémesre keverjük,hozzáadjuk a túrót,a citrom reszelt h...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA késes robotba beleteszem a lisztet, kisebb darabokra vágott hideg vajat, cukrot, majd pár másodpercig nyomom a gombot, míg morzsásra kavarja. Ekkor hozzáadom a tojássárgáját, és...
Elkészítési idő: 60 perc Nehézség: Könnyű