Családireceptkönyv.hu

Gurulos fánk


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


1 kg félfogós liszt fele sima,

3 dl tej

3 tojássárgája

1 élesztő

1 dl szódavíz

csipet só

8 kiskanál cukor

8 kiskanál olvasztott vaj

Elkészítés:


Az élesztőt felfuttatjuk és a hozzávalókból tésztát dagasztunk. (Nem kell megijedni, mert ez a tészta nem lesz olyan lágy, mint egy szokásos fánk tészta.) 10 percet pihentetjük, majd körülbelül 4 centiméter vastagra nyújtjuk, kiszaggatjuk és forró zsiradékban mindkét oldalát kisütjük. Ha egy kicsit hűlt, akkor porcukorban, fahéjas porcukorban vagy kókuszos porcukorban megforgatjuk.

Gurulos fánk

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: keria
Kenyér
Kenyér

összedagasztani én géppel de lehet kézzel… akkor jó ha elválik a dagasztó falától és egy gomboccá válik, ha szükséges lehet vizet adni hozzá, ez mindig liszt függő kétszer 40 perc...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Avatar
Írta: Hajni
Eperkrém
Eperkrém

A megmosott, megtisztított eper kétharmad részét szitán áttörjük, majd hozzákeverjük a porcukrot, a vaníliás ízesítőt a fél citrom kifacsart levével. Hidegvízben feltesszük a zse...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Anikó
....
....

..

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Írta: Tünde
Gyors almás
Gyors almás

A sütőformának megfelelően (a képen két megoldást is láttok) vágjuk fel a leveles tésztát, és rétegezzük a képen látható módon az almaszeletekkel. A gyümölcsöt a tészta rétegek kö...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk