Családireceptkönyv.hu

Gurulos fánk


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


1 kg félfogós liszt fele sima,

3 dl tej

3 tojássárgája

1 élesztő

1 dl szódavíz

csipet só

8 kiskanál cukor

8 kiskanál olvasztott vaj

Elkészítés:


Az élesztőt felfuttatjuk és a hozzávalókból tésztát dagasztunk. (Nem kell megijedni, mert ez a tészta nem lesz olyan lágy, mint egy szokásos fánk tészta.) 10 percet pihentetjük, majd körülbelül 4 centiméter vastagra nyújtjuk, kiszaggatjuk és forró zsiradékban mindkét oldalát kisütjük. Ha egy kicsit hűlt, akkor porcukorban, fahéjas porcukorban vagy kókuszos porcukorban megforgatjuk.

Gurulos fánk

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Norbert
Krémes
Krémes

8 dl vizet forralunk, beleöntjük a kikevert pudingot, majd 9 tojásfehérjét 20 dkg cukorral habbá verünk, s a meleg pudinghoz keverjük, 2-3 percig főzzük együtt. --- Melegen töltjük...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Írta: jaci
Zserbó
Zserbó

A tésztához először a hideg vajat elmorzsolom a liszt, a porcukor és a só keverékével.Ez elvégezhető késes aprítóval is. A tejfölt meglangyosítom és belekeverem az élesztőt.A tojás...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Hajni
Batyuban sült töltött alma
Batyuban sült töltött alma

A tésztát hagyjuk szobahőmérsékleten kiengedni. Az almákat megmossuk, félbevágjuk, a magházakat kivájjuk. A narancslekvárral összekeverjük a marcipánmasszát, beletöltjük az almá...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk