1 kg félfogós liszt fele sima,
3 dl tej
3 tojássárgája
1 élesztő
1 dl szódavíz
csipet só
8 kiskanál cukor
8 kiskanál olvasztott vaj
Az élesztőt felfuttatjuk és a hozzávalókból tésztát dagasztunk. (Nem kell megijedni, mert ez a tészta nem lesz olyan lágy, mint egy szokásos fánk tészta.) 10 percet pihentetjük, majd körülbelül 4 centiméter vastagra nyújtjuk, kiszaggatjuk és forró zsiradékban mindkét oldalát kisütjük. Ha egy kicsit hűlt, akkor porcukorban, fahéjas porcukorban vagy kókuszos porcukorban megforgatjuk.
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk , folpackba csomagoljuk és hűtőbe tesszük. A krém hozzávalóit kikeverjük, a tojáshabot pedig lazán beleforgatjuk. Egy kb 39 x 25 cm - es tepsi...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA süteményhez a tésztákat egymás után kell elkészíteni, először a fehéret, majd amíg az sül, addig a barnát. Úgy állítottam össze, mint a piskótát: a tojásfehérjét felvertem, amiko...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűÍgy készítheted el: Egy nagy tálban alaposan keverd össze a száraz hozzávalókat, add hozzá az olajat, a mézet és szükség szerint egy kis vizet, hogy gyúrható masszává álljon össze....
Elkészítési idő: 40 perc Nehézség: KönnyűLisztben a cukrot és a sót elkeverni. Ezutan hozzáadjuk a zsirt, elmorzsoljuk benne.Tejet meglangyosítani és az élesztőt belemorzsolni. Liszt közepébe mélyedés bele a 2 tojás,...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű