- 200gr liszt (100% teljes kiőrlésű vagy keverve, maximum 30% fehér liszttel)
- 100ml lenmag
- 100ml napraforgómag
- 100ml szezámmag
- 40gr apró szemű zabpehely
- 1 tk sütőpor
- 1,5 tk só
- 200ml víz
- 100ml étolaj
Egy tálban összekeverem a hozzávalókat, lefedem, 30-40 percig pihentetem, ezalatt előmelegítem a sütőt 175 fokra. A pihenőidő letelte után olajozott nyújtófával vagy két sütőpapír között leheletvékonyra nyújtom. Hosszú pengéjű késsel formára vágom, 30-40 perc alatt aranybarnára sütöm. Minél vékonyabbra sikerül nyújtani, annál ropogósabb lesz.
A megadott mennyiség 1-1,5 gáztepsire nyújtható.
A tojás és a vaj kivételével mindent összekeverünk, és legalább 30 percig pihentetjük. A pihentetés után beletesszük a tojást és a vajat, majd alaposan kidagasztjuk. Meleg helye...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tojást a cukorral és az olajjal habosra keverjük. Hozzáadjuk a joghurtot és a sütőporos liszttel elkeverjük. A muffin sütőt kivajazzuk, a masszából egy kanálnyit teszünk a sütőfo...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tojást a cukorral habosra keverjük. Hozzáadjuk az olvasztott vajat, a kakaót és a tej felét. Alaposan elkeverjük. Hozzáadjuk a sütőporral elkevert lisztet és a maradék tejet. Jól...
Elkészítési idő: 50 perc Nehézség: KönnyűKeverjük össze a hozzávalókat egy tálban, dolgozzuk össze amíg homogén massza lesz. Kevesebb cukrot is lehet hozzáadni, tetszés szerint, ki mennyire édesen szereti. Kenjük ki vajja...
Elkészítési idő: 35 perc Nehézség: Könnyű