- 200gr liszt (100% teljes kiőrlésű vagy keverve, maximum 30% fehér liszttel)
- 100ml lenmag
- 100ml napraforgómag
- 100ml szezámmag
- 40gr apró szemű zabpehely
- 1 tk sütőpor
- 1,5 tk só
- 200ml víz
- 100ml étolaj
Egy tálban összekeverem a hozzávalókat, lefedem, 30-40 percig pihentetem, ezalatt előmelegítem a sütőt 175 fokra. A pihenőidő letelte után olajozott nyújtófával vagy két sütőpapír között leheletvékonyra nyújtom. Hosszú pengéjű késsel formára vágom, 30-40 perc alatt aranybarnára sütöm. Minél vékonyabbra sikerül nyújtani, annál ropogósabb lesz.
A megadott mennyiség 1-1,5 gáztepsire nyújtható.
A lisztet elkeverjük a porcukorral, majd átszitáljuk. A diót összevágjuk, mozsárban megtörjük, majd hozzáborítjuk a lisztes keverékhez. (Szerintem jobb így, mint darálni, mert mar...
Elkészítési idő: 32 perc Nehézség: KönnyűAz almát hámozzuk meg, majd a magházat távolítsuk el. Ezután ízlés szerint daraboljuk fel. Egy serpenyőbe öntsük bele a bort, adjuk hozzá a feldarabolt almát és az áfonyát, szórju...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A tészta hozzávalóit egy műanyagtálba kimérjük, majd villával nagyjából összekavarjuk. 2. Ezután az egészet összegyúrjuk. Ha nagyon száraz a tészta, akkor adjunk hozzá meg egy...
Elkészítési idő: Nehézség: Közepes1. A lisztet a szobahőmérsékletű margarinnal elmorzsoljuk. 2. Hozzáadjuk a sót és a vaníliás cukrot. 3. Belegyúrjuk a tojást és a tejfölt. Kb. fél órát pihentetjük hűvös he...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű