- 200gr liszt (100% teljes kiőrlésű vagy keverve, maximum 30% fehér liszttel)
- 100ml lenmag
- 100ml napraforgómag
- 100ml szezámmag
- 40gr apró szemű zabpehely
- 1 tk sütőpor
- 1,5 tk só
- 200ml víz
- 100ml étolaj
Egy tálban összekeverem a hozzávalókat, lefedem, 30-40 percig pihentetem, ezalatt előmelegítem a sütőt 175 fokra. A pihenőidő letelte után olajozott nyújtófával vagy két sütőpapír között leheletvékonyra nyújtom. Hosszú pengéjű késsel formára vágom, 30-40 perc alatt aranybarnára sütöm. Minél vékonyabbra sikerül nyújtani, annál ropogósabb lesz.
A megadott mennyiség 1-1,5 gáztepsire nyújtható.
Keverjük össze a tojásokat, a cukrot és a margarint. Ezt követően adjuk hozzá a sütőport, a lisztet és a tejet, és kézi-mixer segítségével dolgozzuk csomómentesre. Gofrisütő segíts...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tejet langyosítsuk meg és keverjük össze egy kevés cukorral, majd morzsoljuk bele az élesztőt és futtassuk fel. A lisztet a margarinnal morzsoljuk össze, majd adjuk hozzá a sót,...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA kekszet apróra törjük, közben a cukrot, a kakaót, a vajat és a tejet összekeverjük. Tűzhelyen meglangyosítjuk, hogy eldolgozható legyen, de nem kell felforrósítani! Majd az egész...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KönnyűA tejszínt a tejjel és a vanília rúd kikapart belsejével és vanília rúddal felteszed a tűzre, lassú tűzön melegedni, de nem forralni. A tojássárgákat ki kevered a cukorral, amiko...
Elkészítési idő: 25 perc Nehézség: Nehéz