- 200gr liszt (100% teljes kiőrlésű vagy keverve, maximum 30% fehér liszttel)
- 100ml lenmag
- 100ml napraforgómag
- 100ml szezámmag
- 40gr apró szemű zabpehely
- 1 tk sütőpor
- 1,5 tk só
- 200ml víz
- 100ml étolaj
Egy tálban összekeverem a hozzávalókat, lefedem, 30-40 percig pihentetem, ezalatt előmelegítem a sütőt 175 fokra. A pihenőidő letelte után olajozott nyújtófával vagy két sütőpapír között leheletvékonyra nyújtom. Hosszú pengéjű késsel formára vágom, 30-40 perc alatt aranybarnára sütöm. Minél vékonyabbra sikerül nyújtani, annál ropogósabb lesz.
A megadott mennyiség 1-1,5 gáztepsire nyújtható.
A lisztet szitáljuk át, adjunk hozzá egy csipet sót, majd a tojásokat. A langyos tejet keverjük össze a cukorral, morzsoljuk bele az élesztőt, pár percig hagyjuk állni, majd öntsük...
Elkészítési idő: 20 perc + 1:20 Nehézség: KönnyűA hozzávalókat összekeverjük. Öntsd sütőpapírra 1-2 centi vastagon, süsd 175 fokon 20 percet.
Elkészítési idő: 20 perc Nehézség: NehézPiskóta készítése: A tojásokat szétválasztjuk, a sárgáját a cukorral kihabosítjuk, a fehérjéből kemény habot verünk. Összeforgatjuk, majd a lisztet egy fakanállal könnyedén hozz...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű