- 30 dkg liszt
- 15 dkg vaj
- 2 ek. cukor
- 1 tojás
- 1 ek. tejföl
- 1 cs. vaníliás cukor
- fél cs. sütőpor
Töltelékhez:
- alma
- fahéj
- cukor
A tésztához a hozzávalókat összegyúrjuk, két cipót formálunk belőle, nyújtjuk, megtöltjük és sütjük.
A cukrot, a lekvárt, a zsírt és a tojást keverjük habosra habverővel. A lisztet, sütőport és a kakaóport keverjük össze. A masszát a liszttel kavarjuk el és fokozatosan adagoljuk h...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz egész tojásokat a porcukorral kb. 20 percig robotgéppel kikeverjük. A sütőporral elvegyített lisztet kis adagokban hozzákeverjük a tojásos-cukros masszához. A sütőt kb. 250 °C-r...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tésztához a vizet a margarinnal, cukorral felforraljuk. Forrás közben bele a liszt, ezt pár percig kevergetjük, hagyjuk utána hülni. Míg hűl, a tojást felverjük, a lisztes masszá...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: Nehéz1. A tésztához először a száraz elemeket keverjük össze. 2. Majd a nedves elemek hozzáadásával gyúrjunk egy porhanyós tésztát (összemorzsoljuk). 3. Kevés tejföllel állítsuk...
Elkészítési idő: Nehézség: Nehéz