- 30 dkg liszt
- 15 dkg vaj
- 2 ek. cukor
- 1 tojás
- 1 ek. tejföl
- 1 cs. vaníliás cukor
- fél cs. sütőpor
Töltelékhez:
- alma
- fahéj
- cukor
A tésztához a hozzávalókat összegyúrjuk, két cipót formálunk belőle, nyújtjuk, megtöltjük és sütjük.
Először a cukros szirupot készítjük el. Ehhez beleszórjuk egy kis lábasba a cukrot, ráöntjük a vizet, és kevergetve felmelegítjük, hogy a cukor teljesen feloldódjon a vízben. Leres...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű180 fokra előmelegíteni a sütőt A vajat és a cukrot összeturmixoljuk, a tojásokat egyenként belekeverjük, majd a vaníliát és a citromhéjat. A száraz hozzávalókat külön tálban ke...
Elkészítési idő: 40 perc Nehézség: KönnyűA bevonathoz szükséges kristálycukrot keverjük össze az őrölt fahéjjal, majd tegyük félre. Egy kis lábasban Tegyük fel főni a vizet, cukrot, sót és az étolajat. Mikor felforr húz...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. Cukros tejben felfuttatjuk az élesztőt, majd a többi hozzávalókkal bedagasztjuk, duplájára kelesztjük. 2. 4 részre osztjuk, vékonyra nyújtjuk, majd megkenjük olvasztott vajj...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű