- 30 dkg liszt
- 15 dkg vaj
- 2 ek. cukor
- 1 tojás
- 1 ek. tejföl
- 1 cs. vaníliás cukor
- fél cs. sütőpor
Töltelékhez:
- alma
- fahéj
- cukor
A tésztához a hozzávalókat összegyúrjuk, két cipót formálunk belőle, nyújtjuk, megtöltjük és sütjük.
A túrót, a cukrot és a citromhéjat összekeverjük, felverjük a habot és belekeverjük. A zselatint az előírás szerint feloldjuk kevés vízben és hozzáadjuk, egy lekapcsolható oldalú s...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűFuttasd fel a 2,5 dkg élesztőt fél dl (50ml) langyos tejben, 1 teáskanál cukorral és 1 evőkanál liszttel. Keverd össze az 550 g lisztet, a 2 tojást és 2 extra tojássárgáját a felfu...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A lisztet, a zsiradékot, a cukrot, a vaníliás cukrot, a sót, a tojást és a sütőport gyúrjuk össze, majd felezzük el a tésztát. 2. Az egyik feléhez keverjük a maradék hozzáva...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézA lisztet összekeverni a sütőporral és egy csipet sóval. Ezután hozzáadni a margarint (v. zsírt) és elkezdeni összemorzsolni. Amikor már eléggé morzsalékos hozzákeverni a darált di...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű