Családireceptkönyv.hu

TÚRÓVAL TÖLTÖTT ZSEMLE


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


Hozzávalók :
9 db zsemle

A töltelékhez:
1/2 kg túró
2 db tojás
1 vaníliás cukor
10 dkg porcukor
a zsemlék belseje
10 dkg mazsola
1 db citrom reszelt héja

A zsemlék locsolásához.
1/2 liter tej
1 vaníliás cukor
5 dkg cukor

Elkészítés:


A zsemlék felső részét levágjuk.
Az alsó részéből kicsipkedjük a zsemlék belsejét.
Egy tepsit sütőpapírral bélelünk.
A zsemlék alját és a tetejét is cukorral, vaníliás cukorral elkevert tejbe mártjuk.
A sütőpapírra sorakoztatjuk.
A túrót a cukrokkal, tojásokkal elkeverjük, majd kicsipkedett zsemlét tejjel összekeverjük, ezt is hozzá adjuk és a mazsolát is, reszelt citromhéjjal ízesítjük.
A zsemléket megtöltjük, a tejbe mártott tetejét rátesszük és 180 fokos sütőben megsütjük.
A sütés vége felé a zseléket kétszer meglocsoljuk a vaníliás cukros tejjel.
Sütés végére a zsemlék "kalapja" felemelkedik.
Nagyon finom,egyszerű

TÚRÓVAL TÖLTÖTT ZSEMLE

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Linzer
Linzer

A száraz anyagokkal összemorzsoljuk a vajat, vagy zsírt, majd beleütjük a tojást, és annyi tejföllel gyúrjuk össze, hogy könnyen nyújtható tésztát kapjunk.Ne gyúrjuk sokáig!!! Vék...

Elkészítési idő: 1 óra
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Latte Macchiato tejberizzsel és almaszósszal
Latte Macchiato tejberizzsel és almaszósszal

Vágjuk fel hosszában a vanília rudat és kaparjuk ki a magokat. Forraljuk fel a tejet csipet sóval, cukorra, vaníliás cukorral, instant kávéporral és a vanília kikapart magjaival. A...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Írta: Gyöngyi
Almás-mákos pite
Almás-mákos pite

keverjük, 200 fokon sütjük

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Lekváros isler /új/
Lekváros isler /új/

A liszhez a sütőpor, margarinnal elmorzsolni, bele a többi hozzávaló! Összegyúr! Fóliába tekerve egy gyertyafényes éjszaka a hűtőben! Másnap: nyújt, szaggat, süt. 180 fokon...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk