Hozzávalók :
9 db zsemle
A töltelékhez:
1/2 kg túró
2 db tojás
1 vaníliás cukor
10 dkg porcukor
a zsemlék belseje
10 dkg mazsola
1 db citrom reszelt héja
A zsemlék locsolásához.
1/2 liter tej
1 vaníliás cukor
5 dkg cukor
A zsemlék felső részét levágjuk.
Az alsó részéből kicsipkedjük a zsemlék belsejét.
Egy tepsit sütőpapírral bélelünk.
A zsemlék alját és a tetejét is cukorral, vaníliás cukorral elkevert tejbe mártjuk.
A sütőpapírra sorakoztatjuk.
A túrót a cukrokkal, tojásokkal elkeverjük, majd kicsipkedett zsemlét tejjel összekeverjük, ezt is hozzá adjuk és a mazsolát is, reszelt citromhéjjal ízesítjük.
A zsemléket megtöltjük, a tejbe mártott tetejét rátesszük és 180 fokos sütőben megsütjük.
A sütés vége felé a zseléket kétszer meglocsoljuk a vaníliás cukros tejjel.
Sütés végére a zsemlék "kalapja" felemelkedik.
Nagyon finom,egyszerű
Albusurile cu un praf de sare le batem spuma tare, apoi adaugam zaharul si continuam sa batem pana obtinem o bezea tare. Peste ele adaugam zeama de la o lamaie si galbenusurile ame...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA hozzávalókat összegyúrom, majd szaggatóval kiszaggatom és megsütöm. Végül pedig lekvárral megkenem.
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűJelenleg itt vagy: Főoldal > Édes sütemények > Krémes sütik > Puncsos krémes Puncsos krémes Puncsos krémes Beküldve: 2013.10.04. Kategória: Krémes sütik Küldte: Vass Laszlon...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tésztához válasszuk szét a tojásokat. A fehérjékből csipet sóval verjünk habot. A tojások sárgáját a cukorral keverjük sima krémmé. Ehhez adjuk a teljes kiőrlésű lisztet. Végül a...
Elkészítési idő: 60 perc Nehézség: Könnyű