Családireceptkönyv.hu

Rebarbarás morzsa


Írta:

Nehézség: Közepes
print

Hozzávalók:


5-8 szál rebarbara
pár szem málna (elhagyható)
keményítős cukor

A morzsához
1:1 arányban
liszt
mandulaforgács
vaj
cukor

Elkészítés:


A rebarbarát megtisztítjuk, és körülbelül két centis darabokra vágjuk. Egy piteformát vagy tepsit kikenünk vajjal, és egyenletesen elterítjük benne az összevágott rebarbarát. A tetejét megszórjuk kevés keményítős porcukorral, és sütőbe tesszük addig, amíg a rebarbara kicsit összeesik. Közben elkészítjük a morzsát. A vajat a liszttel, a cukorral és a mandulával összedolgozzuk. Miután kivettük a rebarbarát a sütőből, rámorzsoljuk a lisztes, mandulás keveréket. Ha szeretjük, tehetünk a rebarbarára pár szem málnát is. 180 fokos sütőben pirosra sütjük. Kínálhatjuk málnahabbal vagy fagylalttal.

Rebarbarás morzsa

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Gofri
Gofri

A lisztet keverjük el a sütőporral. A tojások sárgáját, az olvasztott margarint, a sót, a két fajta cukrot, a tejet és a citromhéjat jól keverjük össze és adjuk a liszthez. A fehér...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Ildikó
Asszonydicséret
Asszonydicséret

A lisztet keverjük össze egy csipet sóval, és a sütőporral, majd szitáljuk át. Ezután adjuk hozzá a felkockázott hideg vajat, majd kezdjük el összemorzsolni. Amikor már kell...

Elkészítési idő: 90 perc
Nehézség: Közepes
share
Avatar
Írta: RECEPTEK
TÚRÓS KEVERT *
TÚRÓS KEVERT *

A tojássárgáját kikeverjük a cukorral, hozzáadjuk apránként a lisztet és a tejfölt és túrót. Jól kikeverjük, majd hozzáadjuk a habbá vert tojásfehérjét, és a mazsolát Sütőpapíro...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: keria
Zabpelyhes keksz
Zabpelyhes keksz

. Előmelegítjük a sütőt 175 fokra (gázsütőn 4-es fokozat), és sütőpapírt terítünk 2 db 30x40 cm-es tepsibe. 2. A tésztához egy mély tálban összekeverjük a zabpelyhet a liszttel,...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk