25 dkg eper
4 db babapiskóta
2 ek mák
4 dl tejföl
2 cs vaníliás cukor
porcukor (ízlés szerint)
1/2 citrom reszelt héja
2 ek barna cukor
1 mk őrölt fahéj
1 tk étkezési keményítő
2 ek víz
Először az epret készítsük el, mert mielőtt összeállítanánk a pohárkrémet, teljesen ki kell hűteni.
Az epret alaposan mossuk meg, csepegtessük le, majd ízlés szerint daraboljuk fel.
Ezután tegyük bele egy edénybe, majd adjuk hozzá a barna cukrot, egy csomag vaníliás cukrot, az őrölt fahéjat, és a vizet. Forraljuk fel, majd vegyük a lángot kicsire, és főzzük pár percig.
Az étkezési keményítőt keverjük simára egy pici vízzel, majd öntsük hozzá az eperhez, és kevergetve sűrítsük be. Ezután vegyük le a tűzről, majd hűtsük ki egészen.
A mákot tegyük bele egy teflon serpenyőbe, majd kevergetve, pár pillanat alatt pörköljük meg. Ezután rögtön öntsük ki egy tányérra, majd hűtsük ki teljesen. (vigyázzunk nehogy a mák megégjen!!!)
A tejfölt keverjük simára ízlés szerint porcukorral, egy csomag vaníliás cukorral, a citrom reszelt héjával, és a teljesen kihűlt mákkal.
A babapiskótát tördeljük kisebb darabokra.
A poharak aljára kanalazunk a teljesen kihűtött eperből 1-2 kanállal, majd kanalazzunk rá a tejfölös krémből. Ezután rakjuk ki a babapiskótával, majd kanalazzuk rá a maradék tejfölös krémet, és a maradék epret.
Ezután tegyük be kb. fél órára a hűtőbe, hogy a babapiskóta kissé megpuhuljon, és az ízek összeérjenek.
Közvetlenül tálalás előtt vegyük ki a pohárkrémet a hűtőből, és rögtön kínáljuk.
A tojások fehérjéből kemény habot verünk. A tojássárgáját a cukorral és a vaníliával kikavarjuk, majd a margarint is hozzáadjuk. A lisztet is beledolgozzuk és keverés közb...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA piskóta alapanyagaiból 2 db 6 tojásos piskótát készítünk egy közepes tepsiben, majd hagyjuk kihűlni. Az egyiket apró kockákra összevágjuk, majd meglocsoljuk rumos kávéval. A krém...
Elkészítési idő: 60 perc Nehézség: KönnyűMelegítsük elő a sütőt 175°C-ra. Vajazzunk ki egy 33 x 22 cm-es tepsit. A tésztához egy serpenyőben alacsony lángon melegítsük a vajat, a kakaóport és az olivaolajat, amíg a vaj...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűÍrómáz receptje díszítéshez: 1 tojásfehérje, 18-25 dkg porcukor (a tojás méretétől függ), 8 csepp ecet A tojásfehérjét géppel felverjük, amikor habos kanalanként hozzáadjuk a...
Elkészítési idő: Nehézség: Közepes