menu

Családireceptkönyv.hu

Epres-mákos pohárkrém


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


25 dkg eper
4 db babapiskóta
2 ek mák
4 dl tejföl
2 cs vaníliás cukor
porcukor (ízlés szerint)
1/2 citrom reszelt héja
2 ek barna cukor
1 mk őrölt fahéj
1 tk étkezési keményítő
2 ek víz

Elkészítés:


Először az epret készítsük el, mert mielőtt összeállítanánk a pohárkrémet, teljesen ki kell hűteni.

Az epret alaposan mossuk meg, csepegtessük le, majd ízlés szerint daraboljuk fel.

Ezután tegyük bele egy edénybe, majd adjuk hozzá a barna cukrot, egy csomag vaníliás cukrot, az őrölt fahéjat, és a vizet. Forraljuk fel, majd vegyük a lángot kicsire, és főzzük pár percig.

Az étkezési keményítőt keverjük simára egy pici vízzel, majd öntsük hozzá az eperhez, és kevergetve sűrítsük be. Ezután vegyük le a tűzről, majd hűtsük ki egészen.

A mákot tegyük bele egy teflon serpenyőbe, majd kevergetve, pár pillanat alatt pörköljük meg. Ezután rögtön öntsük ki egy tányérra, majd hűtsük ki teljesen. (vigyázzunk nehogy a mák megégjen!!!)

A tejfölt keverjük simára ízlés szerint porcukorral, egy csomag vaníliás cukorral, a citrom reszelt héjával, és a teljesen kihűlt mákkal.

A babapiskótát tördeljük kisebb darabokra.

A poharak aljára kanalazunk a teljesen kihűtött eperből 1-2 kanállal, majd kanalazzunk rá a tejfölös krémből. Ezután rakjuk ki a babapiskótával, majd kanalazzuk rá a maradék tejfölös krémet, és a maradék epret.

Ezután tegyük be kb. fél órára a hűtőbe, hogy a babapiskóta kissé megpuhuljon, és az ízek összeérjenek.

Közvetlenül tálalás előtt vegyük ki a pohárkrémet a hűtőből, és rögtön kínáljuk.

Epres-mákos pohárkrém

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Ruman Imre
Csíkos ricotta szelet
Csíkos ricotta szelet

A tésztához összevegyítjük a lisztet a cukorral és a sóval, elmorzsoljuk benne a vajat, majd a krémsajtot hozzáadva összegyúrjuk. A tésztát 2/3-ad -1/3-ad részre osztjuk. A nagy...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Gesztenyés - Gesztenyés méhkas
Gesztenyés - Gesztenyés méhkas

1. A hozzávalókat a kakaópor kivételével összegyúrom. 2. Egy nagyon kevés részt kiveszek belőle és azt kakaóporral színezem. 3. Először a sötét részt betöltöm a darázs form...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
Brownie
Brownie

A vizet beleöntjük egy kis lábasba, hozzáadjuk a margarint, kakaót és összeforraljuk. A tűzről levéve hozzáadjuk a lisztet, szódabikarbónát és a cukrot, majd jól összekeverjük...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Mamika
Mákos zserbó
Mákos zserbó

Elkészítés: A tésztához a lisztet elkeverjük a sütőporral és a cukorral, elmorzsoljuk a hideg vajjal. Hozzákeverjük a 2 tojás sárgáját, és némi tejjel nem túl kemény, sima tésztává...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk