25 dkg eper
4 db babapiskóta
2 ek mák
4 dl tejföl
2 cs vaníliás cukor
porcukor (ízlés szerint)
1/2 citrom reszelt héja
2 ek barna cukor
1 mk őrölt fahéj
1 tk étkezési keményítő
2 ek víz
Először az epret készítsük el, mert mielőtt összeállítanánk a pohárkrémet, teljesen ki kell hűteni.
Az epret alaposan mossuk meg, csepegtessük le, majd ízlés szerint daraboljuk fel.
Ezután tegyük bele egy edénybe, majd adjuk hozzá a barna cukrot, egy csomag vaníliás cukrot, az őrölt fahéjat, és a vizet. Forraljuk fel, majd vegyük a lángot kicsire, és főzzük pár percig.
Az étkezési keményítőt keverjük simára egy pici vízzel, majd öntsük hozzá az eperhez, és kevergetve sűrítsük be. Ezután vegyük le a tűzről, majd hűtsük ki egészen.
A mákot tegyük bele egy teflon serpenyőbe, majd kevergetve, pár pillanat alatt pörköljük meg. Ezután rögtön öntsük ki egy tányérra, majd hűtsük ki teljesen. (vigyázzunk nehogy a mák megégjen!!!)
A tejfölt keverjük simára ízlés szerint porcukorral, egy csomag vaníliás cukorral, a citrom reszelt héjával, és a teljesen kihűlt mákkal.
A babapiskótát tördeljük kisebb darabokra.
A poharak aljára kanalazunk a teljesen kihűtött eperből 1-2 kanállal, majd kanalazzunk rá a tejfölös krémből. Ezután rakjuk ki a babapiskótával, majd kanalazzuk rá a maradék tejfölös krémet, és a maradék epret.
Ezután tegyük be kb. fél órára a hűtőbe, hogy a babapiskóta kissé megpuhuljon, és az ízek összeérjenek.
Közvetlenül tálalás előtt vegyük ki a pohárkrémet a hűtőből, és rögtön kínáljuk.
1. A tojássárgáját a cukorral és a folyékony margarinnal habosra kikeverem. 2. A tojások fehérjét a cukorral kemény habbá verem, majd a sárgájához adom. 3. A lisztbe vegyít...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tojásokat szétválasztjuk. A sárgáját habosra keverjük a cukorral.Hozzáadjuk az olajat, és a joghurtot. tojássárgás masszához adjuk a lisztet, és a sütőport, majd alaposan összeke...
Elkészítési idő: fél óra Nehézség: KönnyűA vajat felolvasztjuk, és hagyjuk forrni, mikor nem halljuk többet a sistergést, a vaj színe is megváltozik, elkészült a "beurre noisette". Tegyük félre. Keverd össze a száraz ele...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA tojássárgáját a puha margarinnal, a porcukorral és a vaníliás cukorral habosra keverem kézi mixer segítségével, majd hozzáadom a sütőporral elkevert lisztet és kb. 3 dl tejet. Ek...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű