Családireceptkönyv.hu

Prajitura cu crema ganache


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


6 oua
8 linguri de zahar
2 pliculete zahar vanilat
6 linguri ulei
5 linguri faina
3 linguri cacao
1 praf de copt
Crema:
550 g ciocolata
800 ml frisca lichida
Sirop:
2 pahare de apa
1 pahar de zahar
1 lingura de rom

Elkészítés:


Prima data pregatim crema. Punem pe foc intr-o craticioara ciocolata rupta bucatele cu frisca lichida si amestecam continuu pana ce ciocolata este perfect topita. Dam crema la frigider pentru minim 3-4 ore apoi o mixam pana se deschide la culoare si devine ferma si pufoasa.

Pentru sirop fierbem apa cu zaharul pana se topeste zaharul apoi adaugam romul si o lasam la racit.

Pentru blat mixam albusurile cu un praf de sare pana devin spuma ,apoi adaugam zaharul si zaharul vanilat lingura cu lingura si mixam pana ce zaharul este complet topit. Adaugam uleiul si mixam in continuare pana se incorporeaza bine. Amestecam faina cu praful de copt si cacaua. Peste albusuri adaugam galbenusurile amestecand usor cu un tel.

Adaugam si ingredientele uscate apoi tapetam o tava (35/25 cm) cu hartie de copt si coacem blatul in cuptorul preincalzit timp de 30-35 de min( testul scobitorii). Il lasam la racit si il taiem in 2.

Insiropam prima parte de blat ,adaugam crema (mai oprim cateva linguri) ,iar blat+sirop si ungem blatul cu restul de crema.

Dam prajitura la rece pentru minim 3-4 ore apoi o portionam si decoram fiecare prajitura cu ciocolata alba rasa sau ciocolata topita.

Prajitura cu crema ganache

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Ágnes
Kókusz kocka
Kókusz kocka

Egy tálba szórjuk a cukrot és a puha vajat, majd krémesre keverjük egy robotgép segítségével. Folyamatos keverés mellett a tálba öntjük a tojást, majd a mézet. A masszához adjuk a...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
Gesztenyés - Csokis-gesztenyés sodort kifli - OK
Gesztenyés - Csokis-gesztenyés sodort kifli - OK

1. Az összes hozzávalót a kenyérsütőgép üstjébe készítettem, majd a dagasztás programon egy nem túl lágy, jól nyújtható tésztát dagasztottam. 2. A kikapcsolt gépben hagytam pi...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
Somlói galuska
Somlói galuska

Elkészítés:A tojásokat szétválasztjuk. A fehérjét kemény habbá verjük. A sárgáját kikeverjük a cukorral. Óvatosan beleforgatjuk a tojáshabot és az átszitált lisztet és sütőport.Süt...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Írta: Detty
Kefires lepény Rillától
Kefires lepény Rillától

A cukrot a tojással habosra keverni, (fehérje habnak, bele a cukor, végül a toj.sárgája.) Ezután hozzáadjuk a többi anyagot. Kivajazott lisztezett tepszibe öntjük, megszórjuk a...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk