6 oua
8 linguri de zahar
2 pliculete zahar vanilat
6 linguri ulei
5 linguri faina
3 linguri cacao
1 praf de copt
Crema:
550 g ciocolata
800 ml frisca lichida
Sirop:
2 pahare de apa
1 pahar de zahar
1 lingura de rom
Prima data pregatim crema. Punem pe foc intr-o craticioara ciocolata rupta bucatele cu frisca lichida si amestecam continuu pana ce ciocolata este perfect topita. Dam crema la frigider pentru minim 3-4 ore apoi o mixam pana se deschide la culoare si devine ferma si pufoasa.
Pentru sirop fierbem apa cu zaharul pana se topeste zaharul apoi adaugam romul si o lasam la racit.
Pentru blat mixam albusurile cu un praf de sare pana devin spuma ,apoi adaugam zaharul si zaharul vanilat lingura cu lingura si mixam pana ce zaharul este complet topit. Adaugam uleiul si mixam in continuare pana se incorporeaza bine. Amestecam faina cu praful de copt si cacaua. Peste albusuri adaugam galbenusurile amestecand usor cu un tel.
Adaugam si ingredientele uscate apoi tapetam o tava (35/25 cm) cu hartie de copt si coacem blatul in cuptorul preincalzit timp de 30-35 de min( testul scobitorii). Il lasam la racit si il taiem in 2.
Insiropam prima parte de blat ,adaugam crema (mai oprim cateva linguri) ,iar blat+sirop si ungem blatul cu restul de crema.
Dam prajitura la rece pentru minim 3-4 ore apoi o portionam si decoram fiecare prajitura cu ciocolata alba rasa sau ciocolata topita.
A mézet és a fűszereket összefőzzük, hozzáadjuk a margarint, hűlésig kavarjuk. Tojásokat felverjük, hozzáadjuk a cukrot. A liszt egy részét összekeverjük a szódabikarbónával, hozzá...
Elkészítési idő:A hozzávalókat gyorsan össze dolgozzuk majd kinyujtjuk kiszurjuk kisütjük. Lekvárral össze ragasztjuk 2-2 korongot.
Elkészítési idő:1 csomag leveles tészta ,felét kisodorjuk és tepsibe rakjuk,majd rárakunk szorosan babapiskótát (gömbölyűt),erre barackkompótot ,utánna főzünk 1 liter tejből vaníliás pudingot ,(2...
Elkészítési idő: