150 g darált dió
50 g nyírfacukor por
2 dkg mazsola
1 tk rum aroma (én másfelet tettem bele, de ez ízlés dolga)
15-20 ml víz
A burkoláshoz:
1.keserű kakaó
2. darált dió
3. 50 g cukormentes étcsoki+ 2 tk olaj, esetleg a tetejére egy kis dió.
4. hagyjuk úgy, ahogy van :-)
A mazsolát alaposan mossuk meg, majd áztassuk be.A darált diót és a nyírfacukor port késes robotgépben néhányszor forgassuk át, hogy teljesen finom port kapjunk. Adjuk hozzá a rum aromát és a vizet, végül a lecsepegtetett mazsolát. Gyúrjuk össze és a masszából formázzunk szaloncukrokat. Ha kakaóporral vagy darált dióval akarjuk bevonni, akkor már hempergethetjük is. Ha csokival szeretnénk burkolni, akkor egy kis időre tegyük hűvös helyre. Vízgőz fölött olvasszuk össze a csokit az olajjal. A szaloncukroknak megmárthatjuk csak a két végét, vagy készíthetünk csokoládéburkot is rá. Ehhez a szaloncukrokat egyesével fektessük egy villára és merítsük a csokiba. a tetejére egy kiskanállal locsoljuk a csokit. A megmártott szaloncukrokat a legjobb sütőpapírral borított felületen dermeszteni, így egy mozdulattal lejönnek majd. Persze ez sem kötelező, egy sima tányéron vagy műanyag tálcán is hagyhatjuk, így dermedés után egy széles pengéjű késsel le lehet emelni róla. Bármelyiket is használjuk, a megmártott szaloncukrokat néhány órára tegyük hűvös helyre, hogy a csoki megkössön.
A hozzávalókból linzertésztát gyúrunk, 3 - 4 mm vastagságúra nyújtjuk és kör alakú szaggatóval kiszaggatjuk. Sütőpapíros tepsire helyezzük és 180 fokon pár perc alatt megsütjük....
Elkészítési idő:1. A hozzávalókból palacsintatésztát készítünk. Vagyis összekeverjük a cukrot a tojást, a sót és a langyosra olvasztott vajat. Hozzáadjuk a lisztet és a sütőport, majd kisebb adago...
Elkészítési idő: 15 percTésztához valókat összegyúrjuk. És egy tepsi hátulján 3 egyforma lapot sütünk belőle.Világosra kell sütni. A lisztet egy kis hideg tejjel kikavarjuk, addig a többi tejet feltessz...
Elkészítési idő:A tészta minden hozzávalóját egy magasabb falú edénybe rakjuk, és botmixerrel alaposan leturmixoljuk. Ha szükséges, egy szűrőn átszűrjük a tésztát, hogy csomómentes legyen. A ka...
Elkészítési idő: