Családireceptkönyv.hu

Karácsony 🎄

Puffasztott rizses házi csoki – ropogós finomság pik


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


25 dkg cukor
12 dkg margarin
50 ml víz
20 dkg tejpor
5 dkg cukrozatlan kakaópor
10 dkg puffasztott rizs

Elkészítés:


A cukrot és a vizet egy edénybe tesszük, lassú tűzön felforrósítjuk, folyamatosan kavargatjuk, majd hozzáadjuk a margarint. A kakaóport és a tejport összekeverjük. Amikor a cukor és a vaj is felolvadt, a szirupot levesszük a tűzhelyről és belekeverjük a tejporos kakaót, jól összekavarjuk, majd hozzáöntjük a puffasztott rizst. A sűrű csokit egy fóliával bélelt tepsibe öntjük és pár órán át pihentetjük, amikor szilárd állagú, szeletelhetjük.

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Zserbó szelet!
Zserbó szelet!

egy tálba beleöntjük a lisztet abba pici sót, aztán a zsírt tejfőlt tojást, és a megfutatott élesztőt. jól összedolgozzuk ha kemény a tészta akkor langyos tejet öntünk hozzá. adjuk...

Elkészítési idő: 2 óra
Nehézség: Közepes
share
Avatar
Írta: Jucus
Kekszes hideg krémes
Kekszes hideg krémes

A tepsi alját kirakjuk keksszel. A töltelékhez egy edényben összekeverjük a hozzávalókat. Ezt sűrű krémmé főzzük. Hagyjuk félig kihűlni, majd hozzákeverjük a tojások felvert ha...

Elkészítési idő: 30 perc
Nehézség: Könnyű
share
Kávékrémes kocka
Kávékrémes kocka

Egy edényben összekeverjük a lisztet, keményítőt, kakaót, kávéport, sütőport és a szódabikarbónát. Szétválasztjuk a tojások fehérjét és sárgáját. Egy csipetnyi sót teszünk a fehé...

Elkészítési idő: 60 perc
Nehézség: Közepes
share
Igazi marcipán massza
Igazi marcipán massza

A mandulát egy késes aprítóban durvára daráljuk. A cukrot, a glükózszirupot vagy mézet és a vizet egy lábasban 118 fokig melegítjük. Elég gyorsan elérjük ezt a hőfokot. Ez az a hő...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk