110 gramm sózatlan vaj szobahőmérsékleten
1 csésze barna cukor
2 nagyobb tojás
150 gramm finomliszt
1/4 teáskanál őrölt fahéj
1 teáskanál sütőpor
1/2 teáskanál só
200 gramm apró szemű zab
170 gramm étcsoki apró darabkákban
A sütőt melegítsük elő 200 fokra, egy tepsit béleljünk ki sütőpapírral.
Egy nagyobb edényben keverjük össze a kézmeleggel puhított vajat a cukorral, majd egyenként adjuk hozzá a tojásokat. Robotgéppel dolgozzuk össze.
Egy másik tálban keverjük össze a száraz hozzávalókat a zab és a csoki kivételével. A száraz alapanyagokat öntsük a vajas keverékhez, készítsünk egységes masszát belőle. Adjuk hozzá a zabot és végül a csokidarabkákat is.
Nagyjából 10 perc alatt süssük készre a kekszeket – hagyjuk őket 5 percig hűlni, mielőtt megkóstolnánk.
1. Az élesztőt 1 kanál cukorral és 1 dl langyos tejjel felfuttatom. 2. A lisztet, cukrot, sót, tojást és a maradék langyos tejet egy tálba mérem és hozzáadom a felfuttatott éle...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tojásokat ketté választjuk. A sárgáját a cukorral és a vaníliás cukorral habosra verjük. Szitálva hozzáadjuk a rizslisztet, majd a kemény habbá vert tojásfehérjét beleforgatjuk....
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA lisztet a margarinnal elmorzsoljuk, majd hozzáadjuk a porcukorral, a tojássárgájával, a darált dióval, a vaníliás cukorral, a sütőporral, a citrom levével és lereszelt héjával és...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesSzétválasztjuk a tojásokat, a fehérjét pedig egy csipet sóval elkezdjük habbá verni, majd amikor közepesen kemény a hab, akkor hozzáadunk 1 evőkanál porcukrot és kemény habbá verjü...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű