Tésztához: 6 nagyobb tojás 2-2,5 dkg DW 1:4 édesítő csipet só 1,5 dkg Szafi Fitt zsírszegény kakaópor 1,5 dkg Szafi Fitt útifű maghéj 2 dkg Szafi Fitt kókuszreszelék
Krémhez: 45 dkg cukkini (nyers, de pucolt mennyiség) 25 dkg cukrozatlan gesztenyemassza 2-3 dkg DW 1:4 édesítő ízlés szerint rum(aroma) és vanília 20 g zselatin 0,5 dl víz 1 dkg Szafi Fitt útifű maghéj
Gesztenyés szelet Egy egyszerű, semmi különleges hozzávalót nem igénylő, kicsit furfangos sütemény ez a gesztenyés torta - ami készülhet tepsiben is természetesen. Most csak egyszerűen középre kentem az összes krémet, de úgy is kivitelezhető, hogy a töltelék egy részét kihagyom és azzal bevonom a külsejét. Maga a krém bármilyen gyümölccsel gazdagítható, esetleg lekvár kenhető alá, szóval csak a fantáziánk szab határt, mit hozunk ki az otthon egyébként is fellelhető alapanyagokból.
A tojásokat kettéválasztjuk, a fehérjéket a sóval kemény habbá verjük, majd az édesítővel szép fényesre. Óvatosan hozzákeverjük a tojások sárgáit, végül pedig a szárazanyagokat. 180 fokos, előmelegített sütőben kb. 18 perc alatt megsütjük, a nyitott sütőben langyosra hűtjük. A cukkinit puhára főzzük, krémesre turmixoljuk, majd alaposan elkeverjük az édesítővel, a rummal, vaníliával és a gesztenyemasszával. A vízben lassú tűzön feloldjuk a zselatint, majd a krémhez keverjük, végül az útifű maghéjjal is tovább sűrítjük. Megkóstoljuk, szükség esetén utánízesítjük. A tésztát kettévágjuk, megkenjük a töltelékkel, rárakjuk a tetejét, amit tálaláskor porrá őrölt eritrittel szórtam meg.
Triplaszathmary
A 3 tojássárgáját, 2 teáskanál vaníliás cukrot, 3 evőkanál cukrot és 1 cs. vaníliapudingot habosra verünk kézzel vagy turmixgéppel, majd 1-2 kanál tejet merünk hozzá. A langyos tej...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA lisztet, a kakaóport, a sót, a sütőport, a cukrot egy tálban elkeverjük, majd hozzáadjunk a tojást, a tejet, a megolvasztott vajat, és masszává keverjük. A vajazott-lisztezett s...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KönnyűElkészítés 1. A hozzávalókat sorban, robotgéppel (a dagasztókanalával) összekeverjük, majd, ha összeállt, kivesszük. Lisztezett deszkára helyezzük, és jól átgyúrjuk, majd folpackb...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű