Családireceptkönyv.hu

Lekváros-mandulás puszedlik


Írta:

Elk. idő: 1 óra
Adag: 2-3 fő
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


5 dkg porcukor
10 dkg vaj
14 dkg liszt
5 dkg darált mandula
0,5 kk fahéj
tetejére lekvár.

Elkészítés:


A porcukrot a hideg vajjal,a liszttel, a mandulával és a fahéjjal összedolgozni. 1 órára betenni a hűtőbe. 2-3 cm átmérőjű gombócokat formálni belőle, majd sütőpapíros tepsibe tenni őket. A tetejüket kicsit benyomni,hogy egy mélyedés keletkezzen. 5 percig 180-200 fokon sütni, ezután rákanalazni egy kevés lekvárt és mehet vissza újabb 5 percre.

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Szalagos fánk
Szalagos fánk

1. A langyos tejbe morzsoljuk bele az élesztőt. Adjuk hozzá a cukrot, a tojás sárgákat (érdemes villával egy kicsit felverni), a lisztet és a sót. Dolgozzuk jól össze, dagasszuk 5-...

Elkészítési idő: 60-90
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Zsuzsanna
Almás pite
Almás pite

A tészta szórásához: 1evk búzadara sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk. felvert tojással a tetejét megkenjük 180fokon kb.30percig sütjük.

Elkészítési idő: 1 óra
Nehézség: Könnyű
share
Írta: Márti
Gyümölcskenyér (bögrés)
Gyümölcskenyér (bögrés)

A vajat megolvasztjuk, majd egy tálban összekeverjük a cukorral. Egy másik tálba beletesszük a diót, az aszalt gyümölcsöt, a csokoládét, összekeverjük, majd meglocsoljuk a rummal....

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Dani
Mandulás pite
Mandulás pite

A lisztből a nargarinnal, cukorral, citromlével, tojássárgával tésztát gyúrunk, kis tepsibe tesszük, és félig megsütjük. Közben a tojáshabot a cukorral fényes- keményre verjük, h...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk