8 tojássárga
8 tojásfehérjehab
160 g cukor
115 g liszt
45 g kakaó
Krém:3 tojássárga
50 g cukor
1 vaníliáscukor
30 g keményítő
300 ml tej
50 g vaj
10-15 dkg kókuszreszelék
10 dkg étcsoki
diónyi vaj v. olaj
4-4 tojásból piskótát készítünk. 30x20 cm tepsibe.160 fokon 20 percig sütjük. Ha kihűlt, 3 cm pogácsa szaggatóval kiszúrjuk.
Krém:tojássárga,cukor vanília,keményítő és pici tej habosra keverni.A többi tejet felforralni.A kettőt összekeverni és sűrűre főzni,bele a vaj.
A korongokat kettesével a krémmel tölteni,az oldalát is.Az oldalát kókuszba hempergetni. Csokit felolvasztani a vajjal és a tetejére kenni.
Alaposan összekeverünk 25 dkg réteslisztet egy fél sütőporral, egy fél citrom reszelt héjával, 22 dkg porcukorral, és a felét vajjal kikent tepsibe szórjuk. Burgonyanyomóval egyenl...
Elkészítési idő:A sütőt előmelegítjük 170 fokra. Egy lábasban a kókuszzsírt, kókuszvirág cukrot, kakaóport és a csipet sót felmelegítjük és csomómentesen elkeverjük majd félretesszük, hűlni hagy...
Elkészítési idő: 45 perc1. A mascarponét szépen elkeverjük a cukorral és a tejföllel (használhatsz joghurtot is, de akár el is hagyhatod), és hozzáadjuk a tojássárgáját. 2. Ezután krémmé keverjük az e...
Elkészítési idő:Az élesztőt felfuttatjuk egy kevés langyos tejben, amibe teszünk 1 kávéskanál cukrot. A többi hozzávalót (a tej kivételével) egy nagy tálba tesszük, és ha az élesztő felfutott, az...
Elkészítési idő: 1 óra