- 10 dkg egész mák
- 10 dkg kókuszreszelék (plusz a forgatáshoz)
- növényi tej
- víz
- 2 ek. zselatin
- édesítő
A mákot felöntjük tejjel és vízzel, majd édesítjük. Addig főzzük lassú tűzön, ameddig szépen besűrűsödik. Ha kell utólag is pótolhatjuk még a folyadékot. (Kb. 70:30 arányban tej és víz.) Ezután hozzákeverjük a kókuszreszeléket, majd újra öntünk hozzá tejet (nem sokat, csak kb. 1 dl-t), és a zselatinnal hagyjuk sűrűsödni. Amikor eltűnt róla minden folyadék , akkor egy picit várunk, majd gombócokat formálunk, és darált kókuszreszelékbe forgatjuk.
Hűtőben kb. 2 óráig dermesztjük, de tehetjük fagyasztóba is.
A nutellát összekeverjük a tojással majd hozzákeverjük a lisztet. Golyókat formálunk belőle olajos kézzel. Minden golyó közepébe egy lyukacskát nyomunk.a mutatóujjunkkal. 10 per...
Elkészítési idő: 10 perc Nehézség: KönnyűA háztartási kekszet megdaráljuk, összekeverjük a porcukorral, darált dióval, kakaóporral, lekvárral és a tejjel. Egy lapos, szögletes süteményes tálat vékonyan kivajazunk. Bele...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A vajat a cukorral és a vaníliás cukorral, kézi mixerrel habosra kavarjuk. 2. Egymás után hozzákeverjük a tojásokat és a túrót. 3. A lisztet elkeverjük a sóval és sütőpor...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA muffinformákat kibéleljük muffinpapírral. A sütőt előmelegítjük 175 °C-ra. A csokit apróra vágjuk, a lisztet elkeverjük a sütőporral. A puha vajat robotgéppel habosra keverjük a...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű