- 10 dkg egész mák
- 10 dkg kókuszreszelék (plusz a forgatáshoz)
- növényi tej
- víz
- 2 ek. zselatin
- édesítő
A mákot felöntjük tejjel és vízzel, majd édesítjük. Addig főzzük lassú tűzön, ameddig szépen besűrűsödik. Ha kell utólag is pótolhatjuk még a folyadékot. (Kb. 70:30 arányban tej és víz.) Ezután hozzákeverjük a kókuszreszeléket, majd újra öntünk hozzá tejet (nem sokat, csak kb. 1 dl-t), és a zselatinnal hagyjuk sűrűsödni. Amikor eltűnt róla minden folyadék , akkor egy picit várunk, majd gombócokat formálunk, és darált kókuszreszelékbe forgatjuk.
Hűtőben kb. 2 óráig dermesztjük, de tehetjük fagyasztóba is.
Összegyúrjuk a tészta hozzávalóit, a féltésztát tepsibe reszeljük. Rátesszük a túrós tölteléket. Majd a tészta másik felét is a tepsibe reszeljük. Lassútűzön kb. 50 perc.
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyűtojások sárgáit habosra keverjük a cukorral, felöntjük a forró tejjel, és sűrűre főzzük forrpontig, mert összecsomósodhat. (Legjobb gőz fölött.) Levesszük, s ha a kihűlt, belekever...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA palacsintákat kisütni. A töltelékhez a tejet felforralni,belekeverni a darált diót és a porcukrot és langyosra hűteni. Megkenni a palacsintákat és egyenként szorosan felcsavarva...
Elkészítési idő: 1,30 óra Nehézség: Közepes