- 10 dkg egész mák
- 10 dkg kókuszreszelék (plusz a forgatáshoz)
- növényi tej
- víz
- 2 ek. zselatin
- édesítő
A mákot felöntjük tejjel és vízzel, majd édesítjük. Addig főzzük lassú tűzön, ameddig szépen besűrűsödik. Ha kell utólag is pótolhatjuk még a folyadékot. (Kb. 70:30 arányban tej és víz.) Ezután hozzákeverjük a kókuszreszeléket, majd újra öntünk hozzá tejet (nem sokat, csak kb. 1 dl-t), és a zselatinnal hagyjuk sűrűsödni. Amikor eltűnt róla minden folyadék , akkor egy picit várunk, majd gombócokat formálunk, és darált kókuszreszelékbe forgatjuk.
Hűtőben kb. 2 óráig dermesztjük, de tehetjük fagyasztóba is.
Az epret megmossuk, megtisztítjuk, és botmixerrel pürésítjük. (Én nem pürésítettem teljesen, kevés kisebb darabot hagytam benne.) A tejszínt kemény habbá verjük, majd belekeverjük...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűÖsszegyúrtam a tésztát annyi kókuszolajjal, hogy összeálljon, de még morzsolható legyen. Belenyomkodtam tortaformába a tészta felét. Tettem rá meggyet. A többi tésztát pedig rámor...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűÖsszedolgozzuk a tésztalapokhoz valót, rúddá formálva 4 felé vágjuk, és 15 percet pihentetjük. 25×39 cm-es tepsi hátán sütjük. 180 fokon kb 20 perc alatt megsül. A krémhez a lis...
Elkészítési idő: 60 Nehézség: KözepesA lereszelt vagy szeletelt almát megpároljuk a cukorral és a fahéjjal. A tejben elkeverjük a pudingporokat, s belefőzzük az almába. Amikor a krém kihűlt, az egyik lap tetejére rási...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű