Családireceptkönyv.hu

Banánkenyér (tojásmentes)


Írta:

Elk. idő: 15 perc
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


- 2 nagy, érett banán (vagy 3 kicsi)
- ½ csésze olaj
- 1 csésze fehérbor
- 2 csésze liszt (legalább az egyik legyen teljes kíőrlésű)
- 1 csésze tört dió
- 1 zacskó sütőpor
- 1 csésze cukor (szerelmünk a nádcukor)
- 1 csipet só
- 1 kiskanál fahéj

Elkészítés:


1. Melegítsd elő a sütőt 185 fokra.
2. Dobd a banánokat a keverőtálba és villával törd össze őket, majd öntsd rá a fehérbort, az olajat a cukrot és a fahéjat. Kufircold össze a cuccot, majd tedd félre. Ha épp van otthon, dobj bele egy vaníliás cukrot is, az sosem árt.
3. A másik tálba szórd bele a kétféle lisztet, az apróra tört (de nem porrá darált) diót, a sütőport és a sót.
4. Most zuttyantsd a nedves összetevőket a száraz mellé, és kezd el kevergetni a tésztát, lassan emelgetve, különben összeesik. Olyasmi állagúnak kell lennie, mint egy sűrű főzeléknek. Ha túl száraz, locsold meg még egy kis borral.
5. A sütőpapírral béleld ki a sütőformát, és csurgasd bele a masszát. Lazán borítsd le egy sütőpapírral, nem kell széleket a tepsi alá tunkolni. Csak azért tesszük rá, hogy nehogy odakapjon a teteje.
6. Süsd 45-50 percig, és az utolsó 5 percre kapd le a tetejétől a papírt. Akkor jó, ha megkocogtatva kongó hangot ad, és ha beledöfsz egy fogpiszkálót, majd kihúzod, az viszonylag tisztán jön ki a sütiből.
7. Kész is vagy. Hagyd kicsit hűlni, majd az alsó sütőpapír kilógó füleinél fogva emeld ki és tedd rácsra hűlni, és óvatosan hámozd le róla a papírt. Én 2-3 kanál fehérborban felolvasztott, fél tábla étcsokival szoktam meglocsolni, ha már teljesen kihűlt, ezt pedig meghintem egy maréknyi tört dióval.

Trükkök, tippek, praktikák:


Mini muffinformában 15-18 perc

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Katka
Mennyei brownie
Mennyei brownie

A csokit és a vajat vízgőz felett összeolvasztjuk, amíg homogén masszát nem kapunk. A tűzről (edényről) levéve hozzákeverjük a cukrot, tojást, diót, majd legvégül a lisztet (kanal...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Ildikó
Diós Sárika
Diós Sárika

diós Sárika elkészítéséhez a vajat a porcukorral habosra keverjük, közben két adagban hozzáöntjük a tejet is. Egy másik tálban a lisztet és a sütőport összekeverjük, majd 2-3 lépé...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Írta: Tünde
Kapros- túrós lepény
Kapros- túrós lepény

1A sütőt előmelegítjük 190 C-ra. Egy kb 30x24 cm-es tepsit vékonyan vajazzunk, lisztezzünk ki. 2A tészta összetevőit összegyúrjuk, és teljesen egynemű tésztává dolgozzuk. Amikor...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Éva
Csodás kávés diós szelet
Csodás kávés diós szelet

A tojások fehérjéből a cukorral kemény habot verünk. A tojássárgáját az olajjal összekeverjük és a habhoz adjuk. A diót, a lisztet és a sütőport összekeverjük, a habhoz adjuk, ruma...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk