A tésztához:
50 dkg liszt
5 dkg Rama
5 dkg cukor
kb 2 dl tej
1 cs szalalkáli
csipet só
A krémhez:
1,25 l tej
5 tojás
4 púpozott ek liszt
6 púpozott ek cukor
3 cs vaníliás cukor
A tetejére:
10 dkg ét tortabevonó
5 dkg Rama
A szalalkálit 1 dl tejben feloldjuk. A lisztben elmorzsoljuk a margarint, majd az összes hozzávalóból nem túl kemény tésztát gyúrunk.
4 részre osztjuk, nagy gáztepsi méretűre, elég vékonyra nyújtjuk, és egyenként, zsírozott tepsi hátán nagyon halványra sütjük. Egy lap kb. 5 perc alatt megsül.
A kész lapokat a tepsiről óvatosan (mert törékenyek!) átcsúsztatjuk egy nyújtódeszkára.
A krémhez a tojássárgákat a kétféle cukorral, a liszttel és a tejjel habverő segítségével csomómentesre összedolgozzuk, folytonos keverés mellett felfőzzük, és 1-2 perc alatt besűrítjük. A tűzről levesszük.
A tojásfehérjékből kemény habot verünk, és óvatosan, könnyed mozdulatokkal a krémbe dolgozzuk.
Még forrón megtöltjük vele a lapokat.
A tortabevonót gőz fölött felolvasztjuk, belekeverjük a margarint, és ezt a masszát a langyos süti tetején egyenletesen eloszlatjuk.
Kihűlés után nem sokkal már szeletelhető, de másnapra még finomabbá puhul.
A búzadarát leöntjük a forró tejjel, majd jól elkeverjük, kissé lehűtjük. A cukrot, a darált diót, a margarint, a háztartási kekszet, és a tejes darát összegyúrjuk. Nehezen áll ös...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KönnyűA hozzávalókat összegyúrjuk, majd 10 percig pihentetjük a hűtőben. Addig előmelegítjük a sütőt 200 fokra. Belisztezzük a kezünket, majd a tésztából diónyi kerek labdákat formálun...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA tojásfehérjét felverjük. A tojás sárgákat elkeverjük a cukorral, a vaníliás cukorral. Apránként hozzáadjuk a tejet, az olajat, majd a sütőporral kevert lisztet, a kakaót és óvato...
Elkészítési idő: 60 perc Nehézség: KönnyűA túrós töltelék hozzávalóit egy tálban összekeverjük. Megkóstoljuk, ha édesebben szeretjük, akkor tehetünk még hozzá cukrot. Ezután az almákat meghámozzuk, kettévágjuk keresztben...
Elkészítési idő: 50 perc Nehézség: Könnyű