33 dkg liszt
27 dkg vaj
6 ek. tej
7 tojás
27 dkg porcukor
20 dkg darált dió
6 teáskanál holland kakaópor
A lisztet a vajjal elmorzsoljuk, hozzáadjuk a tejet, és gyorsan egynemű tésztát gyúrunk.(Nem tévedés, cukor nem kell bele.) A hűtőbe rakjuk, a sütőt 175 fokra előmelegítjük.
A tojásokat szétválasztjuk, a sárgáját kézi mixerrel a porcukorral habosra keverjük, majd hozzáadjuk a diót és a kakaót.
Három részletben hozzákeverjük a kemény habbá vert fehérjéket.
A hűtőből kivett tésztát kétfelé osztjuk, jól lisztezett munkalapon először az egyik felét nyújtjuk a tepsi méretére. Kibéleljük vele a tepsit és ráöntjük a diós-kakaós masszát, elegyengetjük, ha szükséges.
Kinyújtjuk a másik lapot, feltekerjük a nyújtófára és óvatosan – és lehetőleg minél pontosabban – a töltelék tetejére forgatjuk.
Villával jól megszurkáljuk, és az előmelegített sütőben 30 percig sütjük. Ekkorra a felső tésztaréteg egészen halványan kezd pirulni, de nem kell tovább sütni, nehogy a töltelék kiszáradjon.
Vékony réteg porcukrot szórunk a tetejére, és kihűlve vágjuk fel.
30x30-as nagy gáztepsihez
A süti hozzávalóit csomómentesre kikeverem, majd sütőpapírral bélelt tepsibe simítom. 180 fokon készre sütöm. Ha kész, rácsra téve hagyom hűlni. A csokikrém hozzávalóit összemele...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. 5 tojásos piskótát készítünk egy kuglófformában. (Olyan formában süssük, aminek a közepén egy lyuk fog keletkezni, mert a formában van egy rúd, ahol a meleg levegő tud áramlani....
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz egész tojásokat habosra keverem a cukorral, egészen addig, míg könnyű , lágy krém lesz belőle. Mixerrel kb 12-15 perc. A lisztet elkeverem a kakaóporral és a tojásos masszához...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA zsírt a tojással és a cukorral habosra keverjük. Összegyúrjuk a szódabikarbónás liszttel, egy kevés tejfölt adunk hozzá, hogy jól gyúrható legyen. Két lapot sütünk belőle, köz...
Elkészítési idő: 35 perc Nehézség: Könnyű