2 nagy gyümölcsös joghurt
1 nagy tejföl
5 ek. cukor
2 csomag zselatin
1 zacskó habpótló por + 1,5 dl tej
2 zacskó tortazselé
A joghurt, tejföl, cukor, zselatin keverékét felmelegitem (nem forralom!). Hozzáadom a felvert tejszinhabot, belekeverem a feldarabolt gyümölcsöt.
A 26 cm-es tortaforma alját kirakom háztartási keksszel, meglocsolom cukros tejjel, és óvatosan ráöntöm a joghurt, tejföl, gyümölcs, tejszinhab keverékét.
Kb. 1 órát a hütőszekrényben tartom, majd kirakom a tetejét gyümölccsel, és tortazselét készitek, amivel egyenletesen beboritom.
Kekszes alap helyett egyszerü, gyors piskóta is készülhet:
3 egész tojást jól felhabositok, hozzáadok
8 dkg cukrot, majd fokozatosan
8 dkg lisztet.
A 26 cm-es tortaforma alját kivajazom, kilisztezem, és a piskótát 10 perc alatt megsütöm (5 perc 200 fokon,
5 perc 160 fokon)
A tészta minden alapanyagát keverőtálba tesszük és robotgéppel csomómentesre kavarjuk. Kézzel is kikavarhatjuk, ha nincs kéznél robotgép. Amikor a tészta teljesen csomómentes, papí...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA lisztet, a kakaóport, a sütőport, a cukrot és vaníliás cukrot keverjük össze. Adjuk hozzá a tojást, a tejet és az olajat (vajat) és nagyon alaposan keverjük meg (nem jó, ha liszt...
Elkészítési idő: 5 perc Nehézség: KönnyűA vaj kivételével az összetevőkből tésztát gyúrunk, majd nagyon vékonyra kinyújtjuk. Megkenjük a vcajjal, és feltekerjük, mint a bejglit. 8 részre vágjuk, és lehetőleg 1 éjszakán á...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézA lisztet összekeverjük a kétféle cukorral és a sütőporral. Egy másik edénybe a túrót kikeverjük a tejföllel, kevés cukorral. Hozzáadjuk az asztalt áfonyát és a vaníliarudak kika...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű