- 1 csomag leveles tészta
- 30 dkg cérnametélt vagy bármilyen tészta
- 50 dkg tehéntúró
- 5 dkg mazsola
-100 ml tejföl
- 2 tojás
- 4 evőkanál cukor
- 2 csomag vaníliacukor
- reszelt citromhéj vagy citromlé
+1tojás a tetejét megkenni
A cérnametéltet enyhén sós vízben puhára főzzük, majd leszűrjük és forrón összekeverjük a vajjal és hagyjuk kihűlni.
A túrót egy tálba tesszük, majd villával egy kicsit összetörjük. Hozzáadjuk a kristálycukrot, a vaníliás cukort, a reszelt citromhéjat, a tejfölt, tojások sárgáját és a mazsolát, majd alaposan összekeverjük.
A tojások fehérjéből kemény habot verünk, majd apránként, óvatosan a túrós masszához keverjük.
Ha kihűlt a vajas tészta, akkor hozzákeverjük a túrós habos masszához, majd egy tepsit kibélelünk sütőpapírral és bele helyezzük a réteslapot úgy, hogy a tepsi oldalát is befedje.
Lekenjük olajjal, majd szintén ráhelyezünk egy lapot, majd így a harmadikat is.
Ezután ráöntjük a réteslapokra a tésztás-túrós masszát és egyenletesen elsimítjuk a tetejét.
A töltelék tetejét is befedjük réteslappal, majd megkenjük olajjal és egy másik lapot teszünk rá. Ezt szintén megkenjük olajjal, majd jöhet a harmadik.
A harmadik réteslap tetejét lekenjük felvert tojással, majd közepes hőmérsékleten 35-40 percig sütjük. Sütőből kivéve langyosra hűtjük , majd megszórjuk a tetejét porcukorral.
A darált mákot állandó keverés mellett cukros tejjel sűrű péppé főzzük. Reszelt citromhéjjal és reszelt almával ízesítjük. Az édes tésztából sütött palacsintákat a mákos krémmel...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tészta hozzávalóit összegyúrjuk, 2 részre osztjuk és készre sütjük. A tejből, lisztből és vaníliás cukorból krémet főzünk. A margarint a porcukorral kikeverjük és ha kihűlt a kr...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tésztához a hozzávalókat összegyúrjuk. A tésztát kettévesszük úgy, hogy az egyik rész kicsivel nagyobb legyen. A nagyobbik részt a hűtőbe, a kisebb részt a fagyasztóba tesszük....
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesKavarjuk ki a vajat a vaníliás cukorral és 100 g porcukorral, majd adjuk hozzá az átszitált lisztet, a sütőport, a darált diót, egy csipetnyi sót, a rumaromát és a citromhéjat. Dol...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű