2 zöldalma,6 szem érett szilva,45 gr olvasztott vaj (a forma kikenéséhez),45 gr barnacukor,125 gr mazsola,Fél kg sütemény liszt,1 csomag sütőpor,1 kávéskanál őrölt fahéj,280 gr kristálycukor,125 gr olvasztott vaj,2 tojás (felverve),190 ml tej
Sűrű krém tálaláshoz
További 25 dkg alma meghámozva, kicsumázva és felkockázva
Hámozzuk meg és csumázzuk ki az egész almákat, majd szeleteljük fel azokat körülbelül 1 cm vastag szeletekre.
Magozzuk ki a szilvákat és szeleteljük ezeket is fel.
Kenjünk ki vajjal a gyümölcstorta formát és helyezzük be 2 percre a fagyasztószekrénybe, majd kivétel után vigyünk fel rá még egy réteg vajat.
A tortaforma alját szórjuk meg barna cukorral, úgy hogy a cukor egyenletesen befedje azt.
Rendezzük el a megcukrozott tortaforma alján egyenletesen a felszeletelt alma és szilvaszeleteket, valamint a mazsolákat.
Szitáljuk egy tálba a lisztet, keverjük el benne a sütőport és a fahéjat. Ezután adjuk hozzá a kristálycukrot és keverjük össze a hozzávalókkal a tálban.
Adjuk hozzá a tálban lévő keverékhez az olvasztott vajat, a tojásokat és a tejet.
Keverjük bele a felkockázott almát.
Óvatosan öntsük bele a masszát a tortaformába és oszlassuk el egyenletesen.
Helyezzük a tortaformát a sütőlapra és süssük 40 percen keresztül, vagy addig amíg egy tű a tortaformába szúrás után nem ragad rá tészta. Miután kivesszük a sütőből hagyjuk állni
Percig mielőtt kifordítjuk a tortát egy tálaló tálra. Tálaljuk hidegen vagy langyosan krémmel a tetején.
A gluténmentes hólabda készítése A piskótát a lenti videó szerint állítsd össze azzal a különbséggel, hogy a liszthez még a kakaóport is szitáld bele. Egy gáz tepsit bélelj ki sz...
Elkészítési idő: 90 perc Nehézség: Könnyű1. A cukrot a tojásokkal fehéredésig keverjük. Ez géppel is eltart 15 percig, hogy jó legyen. 2. A lisztet összekeverjük a sütőporral, kakaóporral, szódabikarbónával. Lassan...
Elkészítési idő: több, mint 2 ór Nehézség: KözepesMelegítsd elő a gofrisütőt. A tojásokat keverd habosra, majd mérd hozzá az összes többi alapanyagot, és keverd addig, míg teljesen csomómentessé nem válik a keverék. A masszát me...
Elkészítési idő: fél óra Nehézség: Könnyű1. A meggyet szűrjük le, a levét fogjuk fel, jól csepegtessük le a meggyet. 2. A tésztához a száraz hozzávalókat keverjük össze, majd adjuk a hozzá a nedves hozzávalókat is, és k...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű