menu

Családireceptkönyv.hu

Szilvás, mazsolás alma torta


Írta:

Elk. idő: 45+40 perc
Adag: 8 adag
Nehézség: Közepes
print

Hozzávalók:


2 zöldalma,6 szem érett szilva,45 gr olvasztott vaj (a forma kikenéséhez),45 gr barnacukor,125 gr mazsola,Fél kg sütemény liszt,1 csomag sütőpor,1 kávéskanál őrölt fahéj,280 gr kristálycukor,125 gr olvasztott vaj,2 tojás (felverve),190 ml tej

Sűrű krém tálaláshoz
További 25 dkg alma meghámozva, kicsumázva és felkockázva

Elkészítés:


Hámozzuk meg és csumázzuk ki az egész almákat, majd szeleteljük fel azokat körülbelül 1 cm vastag szeletekre.
Magozzuk ki a szilvákat és szeleteljük ezeket is fel.
Kenjünk ki vajjal a gyümölcstorta formát és helyezzük be 2 percre a fagyasztószekrénybe, majd kivétel után vigyünk fel rá még egy réteg vajat.
A tortaforma alját szórjuk meg barna cukorral, úgy hogy a cukor egyenletesen befedje azt.
Rendezzük el a megcukrozott tortaforma alján egyenletesen a felszeletelt alma és szilvaszeleteket, valamint a mazsolákat.
Szitáljuk egy tálba a lisztet, keverjük el benne a sütőport és a fahéjat. Ezután adjuk hozzá a kristálycukrot és keverjük össze a hozzávalókkal a tálban.
Adjuk hozzá a tálban lévő keverékhez az olvasztott vajat, a tojásokat és a tejet.
Keverjük bele a felkockázott almát.
Óvatosan öntsük bele a masszát a tortaformába és oszlassuk el egyenletesen.
Helyezzük a tortaformát a sütőlapra és süssük 40 percen keresztül, vagy addig amíg egy tű a tortaformába szúrás után nem ragad rá tészta. Miután kivesszük a sütőből hagyjuk állni
Percig mielőtt kifordítjuk a tortát egy tálaló tálra. Tálaljuk hidegen vagy langyosan krémmel a tetején.

Szilvás, mazsolás alma torta

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Sportszelet
Sportszelet

darál kekszet a kakaóporral összekeverjük. Ezután egy edényben a margarint, a cukorral és a tejjel összemelegítjük annyira, hogy a vaj és a cukor elolvadjon. Ezt ráöntjük a kaka...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Anita
Fánk
Fánk

A rizstejet és a vizet meglangyosítottam, az élesztőt kis edénybe morzsoltam, egy csipet cukrot szórtam rá, és ráöntöttem a rizstejes vizet. Hagytam dolgozni az élesztőt, addig a s...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Diós - Balatonszepezdi rakott rétes
Diós - Balatonszepezdi rakott rétes

1. A nagylyukú reszelőn lereszelt almát kinyomkodtam, majd egy kevés őrölt fahéjjal és a citromhéjjal, -lével, meg 1-2 ek cukorral összeforgattam. 2. A túrót egy villával áttör...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Írta: Tünde
Almãs pite- bázakarettyei
Almãs pite- bázakarettyei

Az almát meghámozzuk, nagylyukú reszelőn lereszeljük, összekeverjük a cukrot, fahéjat, citromlevet és citromhéjat, pároljuk. Amikor levet enged hozzáadjuk a mazsolát, még 5 percig...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk