Hozzávalók 14 db-hoz
2 db tojás
15 dkg porcukor
15 dkg finomliszt
12 g sütőpor
10 dkg darált mák
2 db savanykás alma reszelve
1 db citrom reszelt héja
1,5 dl tej
3 evőkanál étolaj
A tojásokat a cukorral habosra keverjük, hozzá adjuk a sütőporral elkevert lisztet és a mákot.
Hozzá keverjük az étolajat és a tejet. Az almát és a jól megmosott citrom héját lereszeljük, majd hozzá keverjük a tésztához.
Muffin formánkba papír kapszulát teszünk és a tésztából megtöltjük. ¾ részig tesszük, szép magasra feljön. 14 db lett belőle. 170 C fokon, légkeveréses sütőben sütöttem.
A száraz hozzávalókat összevegyítjük, kivéve a forgatáshoz szánt porcukrot. Hozzáadjuk a margarint és a tojásokat, egynemű tésztává gyúrjuk. Folpackba csomagolva 30 percet a hűtő...
Elkészítési idő: 25 perc Nehézség: Könnyű1. A málnát jól átnézzük, hogy tiszta legyen. Egy kisebb, alacsony szegélyű tepsit kivajazunk és lisztezünk. 2. A hagyományos módon piskótatésztát készítünk, azaz a tojások sárgá...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tésztából tepsi hátán világosra sütünk 2 lapot. A töltelék hozzávalóit habosra keverjük, és a két lap közé töltjük. Tetejére csokimáz kerül.
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűTölteléknek alma baracklekvárral keverve Sütés után megszórni porcukorral, visszatenni a sütőbe, rákaramellizálódik a cukor.
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű