Hozzávalók 14 db-hoz
2 db tojás
15 dkg porcukor
15 dkg finomliszt
12 g sütőpor
10 dkg darált mák
2 db savanykás alma reszelve
1 db citrom reszelt héja
1,5 dl tej
3 evőkanál étolaj
A tojásokat a cukorral habosra keverjük, hozzá adjuk a sütőporral elkevert lisztet és a mákot.
Hozzá keverjük az étolajat és a tejet. Az almát és a jól megmosott citrom héját lereszeljük, majd hozzá keverjük a tésztához.
Muffin formánkba papír kapszulát teszünk és a tésztából megtöltjük. ¾ részig tesszük, szép magasra feljön. 14 db lett belőle. 170 C fokon, légkeveréses sütőben sütöttem.
A darált háztartási kekszbe belekeverjük a kakaóport és a cukrot. Hozzáadjuk a rumot és annyi sárgabarack lekvárt, amivel inkább puha "tésztává" gyúrhatjuk. Megvizezett kezünk kö...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: KönnyűTészta A tojássárgát a porcukorral habosra keverjük. A liszthez hozzáadjuk a sütőport, és elkeverjük benne. A tojásfehérjét habbá verjük. A cukros tojássárgáh...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyűelkészítés A lisztből, tojásból tésztát gyúrunk, kinyújtjuk, majd kb fél cm-es csíkokra vágjuk. (Használhatunk száraz tésztát is, pl. széles metéltet). Sós vízben kifőzzük és l...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA krémhez a tejből és a búzadarából egy csipet sóval sűrű tejbegrízt főzünk. Félretesszük és hagyjuk teljesen kihűlni. A tésztához egy lábasban a tejet és a vajat kis lángon megol...
Elkészítési idő: Nehézség: Közepes