A Túró Rudi torta piskótájához,8 dkg liszt,8 dkg cukor,1/2 tk. sütőpor
1 dkg kakaópor,2 tojás
A Túró Rudi torta krémjéhez,20 dkg porcukor,2 cs. vaníliás cukor
Fél citrom leve,2 dl tejszín,50 dkg túró,1,5 dl tejföl,10 g zselatin
1 dl víz,Kevés reszelt citromhéj
A csokibevonathoz15 dkg étcsokoládé
Először készítsük el a Túró Rudi torta piskótáját. Ehhez az egész tojásokat keverjük jó habosra a porcukorral és a vaníliás cukorral, majd keverjük hozzá a kakaót is.
2. A lisztet keverjük össze a sütőporral, majd szitáljuk hozzá a kakaós masszához.
3. Ezután óvatosan keverjük össze, majd öntsük bele egy 26 cm-es kizsírozott, kilisztezett tortaformába. (a tortaformát sütőpapírral is kibélelhetjük)
4. Helyezzük be előmelegített sütőbe, majd közepes hőmérsékleten süssük 15 percig. (én légkeverésnél 150 fokon 15 percig sütöttem)
5. A sütőből kivéve helyezzük rácsra, majd hűtsük ki egészen.
6. Második lépés a krém elkészítése. Ehhez egy keverőtálba tegyük bele a túrót, a porcukrot, a vaníliás cukrot, a tejfölt, a reszelt citromhéjat és a citrom levet, majd alaposan keverjük ki.
7. A vizet forraljuk fel, majd vegyük le a tűzről és öntsük hozzá a zselatint. Ezután keverjük teljesen simára, majd hűtsük ki egészen.
8. A kihűlt zselatint ezután öntsük hozzá a túrós masszához, majd keverjük alaposan össze.
9. A habtejszínt verjük fel kemény habbá, majd apránként keverjük hozzá a túrós-zselatinos krémhez.
10. Utolsó lépésben pedig állítsuk össze a túró Rudi tortát. A teljesen kihűlt tésztát tegyük vissza a tortaformába, majd öntsük rá a túrós-habos krémet.
11. Ezután tegyük be pár órára a hűtőbe, hogy a krém teljesen megdermedjen.
12. Amikor a Túró Rudi torta már teljesen megdermedt, vegyük ki a hűtőből, majd vonjuk be a tetejét olvasztott csokoládéval.
• Alaposan összekeverjük, és kb.1/2kg fejtett meggyet,v.kockára vágott bármilyen gyümölcsöt a tepsibe öntött masszára szórjuk. • Közepes lángon rózsaszínűre sütjük, ha langyos...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűVan, aki nem szereti a mazsolát, annak ajánlom az aszalt áfonyát helyette. Nagyon finom. A tészta alapanyagaiból összegyúrjuk a tésztát annyi tejföllel, hogy jól formázható tésztá...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA lisztet, a sütőport, a porcukrot összedolgozzuk a margarinnal. A tojást, tejfölt is hozzáadjuk, meggyúrjuk a tésztát. Majd három adagra osztjuk. Két kisebb és egy nagyobb adagra...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyűaz aszalt szilvákat félbevágni, vörösborban felforral, kihűteni... a marcipán masszát, 30*30 ra kinyújtani.. 5*6-os lapocskákra vágni ( 30 db lesz belőle)... mindbe teszel egy fél...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű