20 dkg zabliszt
3 tojás
1tk sütőpor
15 dkg eritrit
15 dkg eper
3 dkg chia
1,5 dkg utifűmaghéj
csipet só
Tészta: A zablisztet összekeverjük a tojások sárgájával, eritrit felével, sütőporral és kevés vízzel hígítjuk. Tojások fehérjéjét csipet sóval kemény habbá verjük, majd hozzákeverjük a tésztához. A kész tésztát eloszlatjuk tepsiben és kb 30 percig sutjuk 180 fokon.
Lekvár: Epret feldaraboljuk, felmelegítjük a chia maggal, eritrit másik felével és utifumaghéjjal. Ha levet ereszt az eper, elolvadt az eritrit és megduzzadt a chiat, hűlni hagyjuk. A még meleg tésztát megkenjük a lekvárral és feltekerjük.
Erika megjegyzése: Én málnát használtam eper helyett.
Mindezen gyümölcsöket fel kell vágni lehetőleg egyenlő, de nem igen vékony laskákba. A felvagdalt gyümölcsöket tegyük tálba és hintsünk reá 2 deka törtfahéját, 2 deka törtszegfűsze...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA zselatint hőálló fém tálban elkeverjük a hideg vízzel, majd mikor megduzzadt, vízgőz felett felolvasztjuk. A csokoládét szintén vízgőz felett felolvasztjuk, belekeverjük az olaj...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA hozzávalókat gőz felett összemelegíteni. Majd összegyúrni a lisztes keverékkel. A tésztát három felé osztani, gombócokká formálni és hűtőben pihentetni kb. félóráig. Mindhárom g...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű