160 g liszt
115 g hideg vaj
0,5 kk só
1,5 kk cukor
1/2 citrom reszelt héja
0,5 dl tejföl
1-2 ek jeges víz, ha szükséges (általában 1 kell)
50 dkg szilva
6 ek cukor (ízlés szerint)
fahéj, vanília
1 ek kukorica keményítő
1 egész tojás
A vajat elmorzsoljuk a liszttel, majd gyorsan beledolgozzuk a többi hozzávalót.
A kész tésztát fóliába csomagoljuk, és betesszük a hűtőbe 30-60 percre.
A szilvát kimagozzuk, és egy lábosban összeforraljuk a cukorral, kikapart vaníliával és a fahéjjal
Ekkor keverjük hozzá a keményítőt is. Hagyjuk kihűlni.
Közben a sütőt 180 fokra előmelegítjük. A tésztát lisztezett lapon kinyújtjuk kb. 3 mm vastagságúra, és a közepére halmozzuk a szilvát úgy, hogy körben 7-8 centis peremet hagyunk. Ezt a peremet hajtogatjuk fel 5-6 részben. Nem kell se egyformának, se túl szépnek lennie. Ez tényleg egy rusztikus, házi süti. A tészta tetejét megkenjük tojással, és 20 perc alatt szép pirosra sütjük.
A hideg vajat (késes robotgép hiányában) nagylyukú reszelőn érdemes lereszelni, s utána már játszi könnyedséggel gyúrható a tészta.
Langyosan a legfinomabb.
1 gombóc vaníliafagylalttal tálalhatjuk! Mennyei!
A lisztet, sütőport, cukrot, vaníliás cukrot összekeverjük. Elmorzsoljuk benne vajat, hozzáadjuk a tojást és legvégül annyi tejfölt, hogy egy könnyen kezelhető, nyújtható tésztát k...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyűmindent összekevertem,formáztam.............. hempergetéshez darált dió,cukormentes csoki,kakaópor
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűElkészítés: A pudingport a Mix-Fix-ben 2 dl tejjel és a cukorral jól összerázzuk, majd a többi tejhez öntjük és kevergetve sûrûre fõzzük. Ha kétféle port használunk mégegyszer ismé...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűMelegítsük elő a sűtőt 180°C-ra. A tejet melegítsük fel egy bögrében, majd tegyük bele a nutellát és keverjük el, mintha csak kakaót készítenénk. Ezután jöhet bele az olaj, a felve...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű