Hozzávalók a laphoz:
30 dkg kakaós keksz
15 dkg étcsokoládé
15 dkg vaj
2 evőkanál porcukor
6 evőkanál tejszínhab
A kókuszos krémhez:
2 dl habtejszín
25 dkg kókuszreszelék
5 dkg porcukor
1 tasak vaníliás cukor
A vaníliás krémhez:
1 csomag vaníliás pudingpor
4 evőkanál cukor
4 dl tej
A bevonathoz:
10 dkg étcsokoládé
1 teáskanálnyi vaj
1 evőkanál csokoládékrém (nutella)
A kekszet apróra tördeljük, majd a lap többi hozzávalójával együtt tálba tesszük és robotgéppel
összedolgozzuk. A tésztát kettőbe osztjuk és a felét egy sütőformába simítjuk. A habot felverjük, a cukrot
és a kókuszt belekeverjük és rásimítjuk a lapra, a kekszes alap másik felét is eldolgozzuk rajta és hűtőbe
tesszük. A pudingport és a cukrot összekeverjük és a tejjel megfőzzük, majd kihűtjük a pudingot és
ráöntjük a tésztára, hűtőbe tesszük amíg megszilárdul. A csokoládét felolvasszuk, hozzákeverjük a vajat
és a csokoládékrémet, majd a puding tetején elkenjük és ismét hűtőbe tesszük legalább 2 órára, ezt
követően szeletelhetjük.
Három-három tojásból őzgerincformában egy sima és egy kakaós piskótát sütöttem. A tojásokat szétválasztottam, a sárgáját 1 evőkanál cukorral, a vízzel és az olajjal habosra kikever...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz egészet összegyúrjuk, 3 részre osztjuk. lassú tűznél világossárgára sütjük. Töltelék: 3 evőkanál cukrot karamellá pirítunk, 1,5 evőkanál vízzel felengedjük.Utána 4,5 dl tejet a...
Elkészítési idő: 1,5 óra Nehézség: KönnyűA tejet meglangyosítjuk, a vaníliás cukrot és a porcukrot beletesszük. A cukros tejbe belemártogatjuk a babapiskótát és egy jénai tál aljára pakoljuk őket. Majd gesztenye masszát r...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: Könnyű1 dl langyos tejben pici cukorral az elmorzsolt élesztőt felfuttatjuk. A lisztet tálba szitáljuk és a felfuttatott élesztővel, valamint a tészta hozzávalóit hozzáadva jól kidolg...
Elkészítési idő: 90 perc Nehézség: Könnyű