26 dkg étcsokoládé
10 dkg vaj, vagy Rama
4 tojás
30 dkg cukor
2 csomag vaníliás cukor
14 dkg liszt
10 dkg darabolt dió (opcionális)
A sütôt 180 fokra előmelegítjük. Felolvasztjuk az étcsokit a vajjal. Közben összekeverjük a tojásokat a cukorral és a vaníliás cukorral, majd a csokoládéhoz adjuk. Beleszitáljuk a lisztet, végül belekeverjük a darabolt diót. Ez a mennyiség egy kisebb tepsihez elég (legalábbis ha magasra szeretnénk). 15-20 perc alatt készre sütjük.
10 perc után tűpróba ajánlott.
A margarint a porcukorral összekeverjük, majd kihabosítjuk. Ha felhabosodott, hozzáadjuk az őrölt vaníliát, lisztet, és a pudingport. Jól összegyúrjuk a tésztát kézzel. 20 gramm...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tésztához 5 tojássárgáját 5 evőkanál porcukorral, 1 csomag vaníliás cukorral kikeverünk, majd hozzáadunk 1 dl étolajat, 5 evőkanál lisztet, 1 csomag sütőport, 2 evőkanál kakaót é...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KözepesAz egész tojásokat a cukorral, vaníliás cukorral, sütőporral, szódabikarbónával és az olajjal alaposan kikeverem. Hozzáadom a reszelt cukkinit, majd a dióval, mazsolával, fahéjja...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA 9 dl tejben felfőzzük a pudingot, és félretesszük hűlni. A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, ha egy kicsit laza, akkor lisztet tehetünk még hozzá (én így jártam el). Két lapot...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű