18 dkg Paleolit Éléskamra Enyhén sózott nyújtható tészta alapliszt
2 tojás
4 centiliter víz
2 centiliter citromlé
5 dkg folyékony kókuszolaj
10 dkg éven túl érlelt cheddar sajt
só (elhagyható)
továbbá:
2 dkg éven túl érlelt cheddar sajt
A tojást összekeverjük a vízzel, a citromlével és a kókuszolajjal. Hozzáadjuk a lisztkeveréket és a lereszelt sajtot. Egynemű tésztává keverjük. 15 percre hűtőszekrénybe tesszük. Átgyúrjuk, majd két sütőpapír közé téve fél centi vastag lappá nyújtjuk. Megszórjuk reszelt sajttal. kicsit rásimítjuk a nyújtófával. 1 centi széles 5 centi hosszú csíkokra vágjuk. Sütőpapíros lemezre rakosgatjuk, végül 175 fokos sütőbe téve 15-18 perc alatt megsütjük.
Tücsökbogár
A tojásokat szétválasztjuk, a cukrot elfelezzük, a felét a sárgájához, a másik felét a fehérjéhez adjuk, majd mindkettőt habosra verjük. A sütőporral elkevert lisztet a sárgájába s...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. Kapcsoljuk be a sütőt 180-200 fokra. 2. Keverjük össze a lisztet, a porcukrot és a sütőport egy kisebb tálban. 3. Egy közepes tepsit kenjünk ki a vaj felével, vagyis kb. 5 dkg...
Elkészítési idő: 50 perc Nehézség: KönnyűA tészta alapanyagait összegyúrjuk és kettéosztjuk, majd fél órát pihentetjük. A krém összetevőit is összekeverjük kivéve a tojásfehérjét, mert abból kemény habot készítünk és f...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű2 dkg élesztőből kovászt készítünk, hozzáadunk 2 tojás sárgáját, 15 dkg margarint, egy csipet sót, és 40 dkg lisztet, amit összeállítunk, és duplájára kelesztjük. Ha a duplájára...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű