50 dkg liszt+nyújtáshoz (kb. 40 dkg búzaliszt, 10 dkg tönköly fehér liszt)
1 tasak instant élesztő
8 dkg porcukor
8 dkg puha vaj
1 csapott teáskanál só
1 nagy tojás
2-2,5 dl langyos tej
vanília aroma
Az élesztőt, a vajat, a tejet, a tojást és a porcukrot összedolgozom, ehhez a "kovászhoz" dolgozom hozzá a robotgép tésztadagasztó karjával az előre meglangyosított lisztet. Lágy tészta lesz belőle. Langyos helyen duplájára (kb. 45 perc) kelesztem.
Lisztezett deszkán 3 felé szedem, és 3 hosszú csíkot sodrok belőlük. A 3 csíkot szorosan összefonom, A vajazott, lisztezett tepsire teszem, megkenem felvert tojással, és még 15-20 percig letakarva pihentetem. 180 fokos előmelegített sütőben kb. 20-22 perc alatt aranybarnára sül.
- lisztet langyosítani
- vaníliaaromát tenni hozzá
A grízt, a lisztet, a cukrot, a felvert tojásokat, a kefirt és a sütőport összekeverjük, letakarjuk és 30 percre hűtőbe tesszük. Az almát meghámozzuk, lereszeljük, vagy apróra vágj...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tojásfehérjéből 2 evőkanál cukor hozzáadása után kemény habot verünk. Egy nagy lábosban közben vizet forralunk, majd a lobogó vízbe egy kanállal beleszaggatjuk a habot. Egyszerr...
Elkészítési idő: 20 perc Nehézség: Könnyű2dl tejet meglangyosítok kéz melegre,1 evők.cukrot elkeverek benne és az élesztőt belemorzsolva jól felfuttatom.A lisztet átszitálom a vájlingba és ráhintek 1 pupos evők.cukrot,1...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű