50 dkg liszt+nyújtáshoz (kb. 40 dkg búzaliszt, 10 dkg tönköly fehér liszt)
1 tasak instant élesztő
8 dkg porcukor
8 dkg puha vaj
1 csapott teáskanál só
1 nagy tojás
2-2,5 dl langyos tej
vanília aroma
Az élesztőt, a vajat, a tejet, a tojást és a porcukrot összedolgozom, ehhez a "kovászhoz" dolgozom hozzá a robotgép tésztadagasztó karjával az előre meglangyosított lisztet. Lágy tészta lesz belőle. Langyos helyen duplájára (kb. 45 perc) kelesztem.
Lisztezett deszkán 3 felé szedem, és 3 hosszú csíkot sodrok belőlük. A 3 csíkot szorosan összefonom, A vajazott, lisztezett tepsire teszem, megkenem felvert tojással, és még 15-20 percig letakarva pihentetem. 180 fokos előmelegített sütőben kb. 20-22 perc alatt aranybarnára sül.
- lisztet langyosítani
- vaníliaaromát tenni hozzá
A tepsit sütőpapírral kibéleljük, a sütőt 180 fokra előmelegítjük. Az olvasztott vajat 150 g porcukorral, a vaníliás cukorral, a citrom héjjal végül pedig a tojások sárgájával kike...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA sütőt előmelegítjük 175 fokra. A puha vajat, a cukrot, a sót robotgéppel habosra keverjük. Hozzáadjuk egyenként a tojásokat. Fokozatosan hozzákeverjük a sütőporral elkevert liszt...
Elkészítési idő: kb. 1 óra Nehézség: KönnyűA tojásfehérjét kemény habbá verjük, a vége felé apránként a cukrot is hozzáadjuk. A lisztet a kókuszreszelékkel összekeverjük, óvatos mozdulatokkal- hogy ne törjük össze – habba f...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tojások sárgáját elkevertem a kristálycukorral (ekkora mennyiségű cukorral csak morzsalékosra tudjuk keverni, nem a szokásos habosra-krémesre). Hozzáadtam a zsírt, és együtt gép...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű