25 dkg túró
25 dkg margarin
25 dkg liszt
1 teáskanál só (sima, egyszerű, mezei jódozatlan só, ne is tengeri!), tojás NEM kell a tésztába! Sem sütőpor, sem élesztő.
Összegyúrni, 3-szor nyújtani & hajtogatni, darabolni, tepsibe rakni, lekenni, 10-12 perc alatt alsó-felső lángon megsütni.
+ pici tejföllel kikevert tojássárga a tetejére – ami jelen esetben szép sárga nyulakat eredményezne…
Mi a javaslat? Kenetlenül hagyni? Esetleg sima tejföllel lekenve fehérek maradnak a nyulak, de mégis szép lesz a teteje?
A hozzávalókat össze elegyítjük,3 részre osztjuk. A sütőt előmelegítjük 180 C fokra Az első lapot lisztezett deszkán,vany nyújtólapon kinyújtjuk a tepsi nagyságára amit előzőleg...
Elkészítési idő: 1,5 óra1. 2 evőkanálnyi meggybefőttet lecsöpögtetek, a sárgabarackot megmosom, meghámozom, nagyobb darabokra felkockázom (a sárgabarack kb. 3 evőkanálnyi). A citromot forró vízben alaposa...
Elkészítési idő:1.Először a száraz alapanyagokat, így a lisztet, a porcukrot, a vaníliás cukrot, a sütőport és a citromhéjat összekeverjük, majd gyorsan belemorzsoljuk a vajat vagy a margarint. Vé...
Elkészítési idő: 1 óra