Hozzávalók
25 dkg margarin,
25 dkg cukor,
1/2 citrom leve,
1 egész citrom reszelt héja,
4 tojás,
1 csomag
vaníliás cukor,
10-15 dkg durvára vágott dióbél,
liszt amennyit felvesz,
bármilyen lekvár
Elkészítése
A margarint, a cukrot, a tojások sárgáját, a vaníliás cukrot, a citrom héját és levét alaposan felhabosítjuk, majd annyi lisztet adunk hozzá, hogy az összedolgozás során ne ragadjon a kezünkhöz.
Diónyi golyócskákat formálunk a tésztából /nekem 64 db lett/. A tojásfehérjét egy villával jól elkeverjük, de nem habosítjuk fel, és a golyókat beleforgatjuk, majd a durvára vágott dióbélbe.
Kikent sütő lemezre kb.2 cm távolságra rakjuk a golyókat és közepükbe mutató ujjunkkal egy kis krátert nyomunk. Előmelegített sütőben 20-25 perc alatt szép világosra sütjük. Még forrón a kis kráterekbe lekvárt halmozunk.
Én most áfonya lekvárral készítettem, de bármilyen lekvárral nagyon finom.
12,5 dkg margarint habosra keverünk 15 dkg cukorral, majd 2 tojással. Hozzáadjuk a sütőporral elvegyített 15 dkg lisztet, összekeverjük, végül a sűrű masszát felhígítjuk 1 dl tejje...
Elkészítési idő: 60 perc Nehézség: KönnyűA hozzávalókat turmixgépben összeturmixoljuk, majd extra szűz olívaolaj spray-vel kifújt (vagy kókuszolajjal vékonyan megkent) gofrisütőben 5 db gofrit sütünk belőle. Tipp: a lis...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tortaformánknál nagyobb tepsiben, hagyományos módon piskótát sütünk. Majd ebből vágjuk ki a karimának megfelelő méretet. (Erre azért van szükség, mert a piskóta -ha eleve a karik...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA meghámozott almát lereszeljük és egy edénybe tesszük a fahéjjal és a cukorral együtt, lassú tűzön felmelegítjük. A pudingport hozzákeverjük ahogy levet ereszt, ezután beleöntjük...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű