menu

Családireceptkönyv.hu

Boszorkány pogácsa


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:




Hozzávalók

25 dkg margarin,
25 dkg cukor,
1/2 citrom leve,
1 egész citrom reszelt héja,
4 tojás,
1 csomag
vaníliás cukor,
10-15 dkg durvára vágott dióbél,
liszt amennyit felvesz,
bármilyen lekvár

Elkészítése

A margarint, a cukrot, a tojások sárgáját, a vaníliás cukrot, a citrom héját és levét alaposan felhabosítjuk, majd annyi lisztet adunk hozzá, hogy az összedolgozás során ne ragadjon a kezünkhöz.
Diónyi golyócskákat formálunk a tésztából /nekem 64 db lett/. A tojásfehérjét egy villával jól elkeverjük, de nem habosítjuk fel, és a golyókat beleforgatjuk, majd a durvára vágott dióbélbe.

Kikent sütő lemezre kb.2 cm távolságra rakjuk a golyókat és közepükbe mutató ujjunkkal egy kis krátert nyomunk. Előmelegített sütőben 20-25 perc alatt szép világosra sütjük. Még forrón a kis kráterekbe lekvárt halmozunk.

Én most áfonya lekvárral készítettem, de bármilyen lekvárral nagyon finom.

Boszorkány pogácsa

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Cseresznyés pite morzsatetővel
Cseresznyés pite morzsatetővel

12,5 dkg margarint habosra keverünk 15 dkg cukorral, majd 2 tojással. Hozzáadjuk a sütőporral elvegyített 15 dkg lisztet, összekeverjük, végül a sűrű masszát felhígítjuk 1 dl tejje...

Elkészítési idő: 60 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Kriszta
Szénhidrátcsökkentett gofri
Szénhidrátcsökkentett gofri

A hozzávalókat turmixgépben összeturmixoljuk, majd extra szűz olívaolaj spray-vel kifújt (vagy kókuszolajjal vékonyan megkent) gofrisütőben 5 db gofrit sütünk belőle. Tipp: a lis...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Dobos Anna
Csokitetős epres túrótorta
Csokitetős epres túrótorta

A tortaformánknál nagyobb tepsiben, hagyományos módon piskótát sütünk. Majd ebből vágjuk ki a karimának megfelelő méretet. (Erre azért van szükség, mert a piskóta -ha eleve a karik...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Írta: Zsuzsa
Sütés nélküli almás fahéjas
Sütés nélküli almás fahéjas

A meghámozott almát lereszeljük és egy edénybe tesszük a fahéjjal és a cukorral együtt, lassú tűzön felmelegítjük. A pudingport hozzákeverjük ahogy levet ereszt, ezután beleöntjük...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk