hozzávalók / 4 adag
10 dkg rizs
6 dl tej
1 ek étkezési keményítő
1 cs bourbon vaníliás cukor
4 ek cukor (ízlés szerint)
csipet só
Zseléhez:
30 dkg eper
2-3 szál rebarbara (mérettől függően)
3-4 ek cukor
pár csepp citromlé
1 ek étkezési zselatin
4 dl tejben főni tesszük a megmosott rizst egy csipet sóval. Ha a rizs megpuhult, hozzáöntjük a keményítővel elkevert maradék tejet, és sűrűre főzzük.
Cukorral ízesítjük, és tálkákba vagy poharakba adagoljuk.
Amíg hűl a rizs, elkészítjük a zselét.
A megmosott epret és a tisztított rebarbarát feldaraboljuk, majd felfőzzük a citromlé hozzáadásával. Ahogy fő, levet enged.
Ha már puha a rebarbara is, belekeverjük a zselatint és a cukrot, felforraljuk, és a tűzről levéve egyenletesen elosztjuk a pudingokon.
Jól behűtve kínáljuk. Tetejét tejszínhabbal és gyümölccsel díszítjük.
Egy magas falú lábasban 10 dkg kristálycukrot karamellizálunk. A karamellizálásnál bátran, nem elég, hogy a cukor elolvad, és épp hogy csak egy kis színt kap, legyen sötét borostyá...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tészta hozzávalóit egy tálba tesszük és robotgéppel összedolgozzuk egészen addig amíg krémessé válik. A tészta felét sütőpapírral kibélelt tepsibe öntjük és 10-12 percen át sütjü...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűEzeket az anyagokat összegyúrjuk, majd vékonyra kinyújtjuk. 1 bögre lisztet 20 dkg margarinnal kikeverünk és a tésztára kenjük. Ezután feltekerjük, mint a beiglit és 8 felé vágjuk...
Elkészítési idő: Nehézség: Közepes