hozzávalók / 4 adag
10 dkg rizs
6 dl tej
1 ek étkezési keményítő
1 cs bourbon vaníliás cukor
4 ek cukor (ízlés szerint)
csipet só
Zseléhez:
30 dkg eper
2-3 szál rebarbara (mérettől függően)
3-4 ek cukor
pár csepp citromlé
1 ek étkezési zselatin
4 dl tejben főni tesszük a megmosott rizst egy csipet sóval. Ha a rizs megpuhult, hozzáöntjük a keményítővel elkevert maradék tejet, és sűrűre főzzük.
Cukorral ízesítjük, és tálkákba vagy poharakba adagoljuk.
Amíg hűl a rizs, elkészítjük a zselét.
A megmosott epret és a tisztított rebarbarát feldaraboljuk, majd felfőzzük a citromlé hozzáadásával. Ahogy fő, levet enged.
Ha már puha a rebarbara is, belekeverjük a zselatint és a cukrot, felforraljuk, és a tűzről levéve egyenletesen elosztjuk a pudingokon.
Jól behűtve kínáljuk. Tetejét tejszínhabbal és gyümölccsel díszítjük.
A pudingport a mézzel, cukorral és két evőkanál tejjel csomómentesre keverjük, majd a többi tejjel sűrű krémmé főzzük. Hagyjuk kihűlni, de közben keverjük át, nehogy nagyon megbő...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A tojást és a cukrot habosra keverjük, majd hozzáadjuk a tejszínt, vaníliás cukrot, reszelt citromhéjat, citromaromát, majd a sütőporral elkevert lisztet (ha teszünk bele naranc...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézMindent össze kell kutyulni, be a mikróba s nekem 2-3 perc alatt kész
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA 45 dkg lisztet 1 sütőporral elkeverve 27 dkg Rámával elmorzsoljuk, majd hozzádjuk a 15 dkg porcukrot. Közepébe mélyedést készítünk, beleütünk egy tojást, a citrom levét és reszel...
Elkészítési idő: Nehézség: Közepes