4 tojás
1,5 pohár olaj
4 pohár liszt
2 pohár cukor
2 csomag sütőpor
2 pohár kefir (joghurttal is tökéletes)
A hozzávalókat a kefires pohárral mérjük ki. Először robotgéppel (vagy habverővel) habosra verjük a cukrot, az olajat és a tojást, majd a többi hozzávalót is belekeverjük. (Bármilyen gyümölcsöt beledobálhatunk a tésztába. Én most meggyel készítettem.)
180 fokra előmelegített sütőben kb. 30-35 perc alatt megsütjük.
Ha kakaós piskótát szeretnénk készíteni belőle, akkor a liszt hozzáadásakor ízlés szerint 2-4 evőkanál cukrozatlan kakaóport is a tésztába keverjünk.
A tészta hozzávalóit (a liszt kivételével) vízgőz felett összefőzzük Kb. 10 perc.. A tűzről levéve hozzákeverjük a lisztet, 4 részre osztjuk, és közepes méretű tepsi hátán sütjük....
Elkészítési idő: 40 perc Nehézség: KözepesA vajat és a felaprított étcsokoládét összeolvasztjuk. A tojásokat fehéredésig keverjük a nádcukorral és a vaníliakivonattal. A csokoládés vajat a tojásos keverékhez adjuk, elkever...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű. Könnyű, hólyagos tésztát dagasztottam. kelesztőtálban 30 percig pihentettem. Lisztezett felületre borítottam és 12 egyforma darabba vágtam. Gömbölyítettem őket, majd hagytam pár...
Elkészítési idő: Nehézség: Nehéz